17 august 2007

Bulgaria, 2: Balcic

Nu e greu să ajungi la Balcic, in ciuda indicatoarelor rutiere destul de rare şi prost aşezate, la fel ca în România. Româna este limba dominantă printre cei ce vizitează castelul, jalnic pus în valoare de administratori bulgari.

* Una dintre rarele tăbliţe aşezate pe acolo spune că grădina castelului ar fi fost înfiinţată de bulgari prin anii 50. Oare aşa să fie??? (Site-urile referitoare la Balcic sunt aproape în exclusivitate româneşti şi nu zic deloc că grădinile ar fi fost făcute în anii 50 … - vezi de exemplu http://www.balcic.net)

* „Castelul” (mai degrabă o vilă) este administrat de Ministerul Culturii, iar grădina de Universitate. Aşa că trebuie să plăteşti două bilete, a câte 5 leva fiecare. (Cred că poţi ajunge la Vila Reginei Maria şi fără a trece prin grădină, mergând pe plajă, însă nu are nici un farmec)

* Mă întreb dacă familia regală sau statul român au revendicat locul, sau poate că a fost pur şi simplu cedat statului bulgar??

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...