11 ianuarie 2008

Evenimentul Zilei a descoperit Adevăratul OZN

Ev.Zilei de ieri zice aşa, într-un titlu mare: Papa vorbeste despre tiganii romani de la periferia Romei. Văd titlul alergând zglobiu pe bara rulantă pe care RSS Ticker mi-a pus-o în josul ferestrei de la Firefox, şi sar pe el. Articol din ziar era confuz. Titlul însă, împreună cu unul dintre paragrafele articolului, zicea că ar fi totuşi o chestie clară cu un papa şi nişte ţigani. Mă duc la sursa citată (La Repubblica) şi aflu cele de mai jos din singurul paragraf care ar fi avea legătură cu titlul din Ev.Z.:

"Un evento tragico come l'uccisione di Giovanna Reggiani a Tor di Quinto" ha aggiunto, "ha posto bruscamente la nostra cittadinanza di fronte al problema non solo della sicurezza, ma anche del gravissimo degrado di alcune aree di Roma; specialmente qui è necessaria, al di là dell'emozione del momento, un'opera costante e concreta, che abbia la duplice finalità di garantire la sicurezza dei cittadini e di assicurare a tutti, in particolare agli immigrati, almeno il minimo indispensabile per una vita onesta e dignitosa".


Aşa a grăit papa Benedict. Singurele chestii care trimiteau la români erau numele victimei şi faptul că prin paragraful cu pricina era vorba de imigranţi. Evident, prin trimiteri indirecte, papa (care nu mi-e deloc simpatic, însă articolul din EvZ i-a mai îndulcit niţel imaginea) s-a referit la ţigani.

Aşa că şi titlul meu are o logică, fiind legat şi de o anumită găină care naşte pui vii cu câte trei picioare.




BTW, se pare că, până la urmă, puiul cu trei picioare chiar a reuşit să se nască. Informaţia Zilei, ediţia de Maramureş raporta prin vara una bucată astfel de pui născut la Baia Sprie şi dă şi o poză cu el. Mai neclare sunt însă cauzele apariţiei sale: în titlu zice că ar fi vorba de poluare. În articol, un medic veternar explică ceva despre incest. Eu cred mai degrabă că o fi avut extraterestrul o poluţie incestuoasă. Cum care extraterestru??? Ăla din titlu, evident :)

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...