4 ianuarie 2008

Între lehamite şi zăpadă

Am zis că o să scriu despre Viena şi întâmplări de Revelion prin capitala Austriei. Apoi m-am izbit de Marea Isterie Naţională, despre care o să scriu totuşi (am ezitat îndelung) în postul următor şi mi s-a făcut lehamite.

Afara e iarnă. A nins cum nu a mai făcut-o de mult. De acum 7 Revelioane, din 2001, când un vecin cu probleme psihice, din blocul de vis á vis, şi-a aruncat apartamentul în aer, făcându-ne maşina ciur parcată regulamentar. Se enervase pe cei ce aruncau cu pocnitori şi cum trăia singur… Noroc că aveam Casco. Pe atunci aveam un Clio Symbol gri, în vârstă de 6 luni. Acum locuim câteva sute de metri mai spre Sud şi avem o fetiţă de 5 ani şi o lună. Uite-aşa se schimbă lumea. (citesc Vonnegut şi am început să scriu ca el: fraze scurte şi aparent stupide. Evident nu arată ca ale lui, dar sunt clar influenţate de lectura cu pricina. O să revin şi asupra acestui fapt.)

În fine, am aterizat pe aeroport, ne-am suit într-un taxi, şi Irina, căreia nu îi tăcuse gura până atunci, a tăcut şi s-a lipit de geam, privindu-şi oraşul natal nins, îngropat sub juma’ de metru de zăpadă aşa cum ea nu a apucat să vadă până acum.

Azi am văzut copii jucându-se în zăpadă. Zăpadă adevărată, ca atunci când eram noi copii. Ileana îmi spune la telefon că s-a întors de la serviciu pe jos şi i-a făcut plăcere. Câteva zile de iarnă agreabile.

Prea frumos ca să scriu astăzi de Marea Isterie Naţională provocatoare de lehamite balcanică.

5 comentarii:

Claudiu Tufis spunea...

la mine lehamitatea e provocata de zapada. Dupa ce am dat la zapada cateva ore m-a apucat asa o durere de spate ca mi s-a facut lehamite :)

Turambar spunea...

Subscriu shi eu. Atat la lehamite (sunt racit. ma doare.), cat si la zapada: un Bucuresti nesperat de frumos.

Bine ati venit inapoi in tara. Nu stiam ca aveti o fetita. Sa va traiasca!

:D

Bogdan spunea...

Sâc: eu nu sunt nici răcit, nici nu sunt în stare să fac efort fizic, aăa că nu am deszăpezit (au făcut-o Laurenţiu şi Mălina pentru mine).

Aşa că m-a luat lehamitea de la nevolnica presă românească, aşa cum zic în postul următor.

Turambar spunea...

Mda. Eu sunt si racit, am si deszapezit. Life ain't fair sometimes.

:P

Andreï spunea...

Zapada asta e o poveste frumoasa foc! Dincolo de o usoara jena in zona lombara :-(, cum sa nu-ti placa un asa Bucuresti alb, cu o fluiditate in trafic cum n-am vazut de acum o mie de ani... :-D

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...