16 aprilie 2008

Gardul, bordura şi "omul"

Vorbeam recent despre cum se munceşte de zor la pus borduri prin cartierul în care locuiesc. Mai demult, ziceam despre cum au înţărcuit toate spaţiile verzi cu garduri metalice, de parcă am fi la puşcărie. Astăzi muncitorii au declanşat operaţiunea bordura în jurul blocului în care locuim.

Ora 7:30. Am văzut primele utilaje mişcându-se în jurul blocului.

Ora 10:00. Văd de la fereastră cum pe parbrizul maşinii mi se pune o foaie A4. Toate autoturismele parcate sunt încercuite cu o bandă semnalizând că se lucrează prin zona respectivă. Majoritatea autoturismelor au alarmele declanşate.

Ora 10:45. Plec cu maşina şi citesc ce scrie pe coala A4. Suntem rugaţi să nu parcăm în zonă pe „perioada lucrărilor”, a căror date de începere şi terminare nu sunt specificate.

Ora 11:45. Mă întorc, parchez pe partea cealaltă a drumului, unde am mare noroc să găsesc loc. Mai devreme parcasem tot acolo şi maşina Mălinei.

Ora 11:46. Privesc stupefiat cum sunt scoase gardurile cele verzi despre care scriam că tocmai le-au instalat (vezi foto). Vor necesita probabil montarea la loc. Adică bani pentru sudat, înlocuit elementele rupte etc.

Ora 11:47. Stupefacţia mi se transformă în furie profundă. Un individ dintre cei cu bordurile loveşte violent cu piciorul maşinile care încă mai sunt parcate acolo, declanşându-le alarmele. Nu apuc însă să îl fotografiez în momentul faptei, ci doar un pic mai târziu. Regret că nu am timp să stau şi să îl urmăresc la lucru în continuare.

Trăiască cine o avea de câştigat din asta!

2 comentarii:

Andreï spunea...

He-he-he....

Sa lucreaza de juma de an la parc, stii doar! De multe alte saptamani se asfalteaza... Au asfaltat trotuarul, apoi l-au spart si l-au micsorat in latime, ca n-aveau oamenii unde parca. Apoi au mutat gardurile dar n-au tasat pamantul de dincolo... Iar ploaia a carat totul in drum...

Iar in drum s-a adunat toata apa, nefiind gandit pentru drenaj.

De partea cealalta a strazii, au facut trotuar, din trei randuri de asfalt, cu belsug de bitum, incadrat de borduri... Iar trotuarele respective folosesc EXCLUSIV la parcarea vehiculelor.

Gazonul schimbat pe jumatate, dupa 4 luni in care a putrezit in maldare. "Poarta de intrare" metalica (deci relativ usor de intretinut) schimbata cu o constructie kitschoasa pe care o dureaza de cel putin o luna. Arcade metalice in centrul parcului si pavaje de multi metri patrati suprafata...

Si am dubii serioase ca vreodata, cineva se va incumeta la oferi explicatii pentru asta...

Bogdan spunea...

Stai liniştit că se schimba din nou la anul, că mai sunt şi alte buzunare de asfaltat ... pardon ... strălucitoare idei de arhitectură urbană de împodobit cu borduri, garduri şi bitumuri...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...