28 mai 2008

Arta de a comunica

Primesc următorul e-mail adresat unei liste întregi de necunoscuţi cu care am onoarea de a face dintr-o dată cunoştinţă deşi probabil nu mi-o doresc:

From: delia delia [mailto:#####@yahoo.com]
Sent: 28 mai 2008 00:34
To: 21 de adrese intre care si a mea
Subject: buna ziua

Sunt studenta la Facultate de ####, Iasi, specializarea management, si am ca tema de licenta "Dezvoltarea antreprenoriatului feminin din Romania". Am cautat informatiile de care ma nevoia insa nu gasesca o statistica clara a situatiei antreprenoriatului din Romania. Din acest motiv va rog daca putei sa mi trimite ti o statistica a firmelor conduse de femei din Romania sau doar din Iasi,sau daca aveti un studiu sau o cercetare pe aceasta teme mi-ar fi de mare ajutor.

De asemenea orice statistica in comparatie cu antreprenoritaul masculin imi va fi foarte utila , sau doar o lista a firmelor conduse de femei din localitatea Iasi.

Va multumesc anticipat


Nu semnează nimeni scrisoarea, pe alocuri haotică şi care nu îmi solicita o îndrumare bibliografică ci direct, mură în gură, o parte din lucrarea de licenţă care bănuiesc că ar fi trebuit predată în maxim 2-3 zile. Mai ştiu şi că e vorba de o practică destul de răspândită în facultăţile din România, şi că absenţa formulei de introducere în scrisoare şi a semnăturii sunt din păcate lucruri deja obişnuite pentru studenţi, chiar şi atunci când încearcă să obţină ajutorul unui necunoscut. Lucruri mărunte, pe care le consemnez ca atare, menţionând şi faptul că nu văd ce competenţe aş putea avea în domeniul în care mi se solicită ajutorul :(

PS. Dat fiind că scrisoarea este în fapt o anonima, mi-am permis să o postez ca atare, eliminând doar adresa de yahoo a expeditoarei şi numele facultăţii economice pe care o urmează (numele universităţii lipsea oricum).

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...