8 aprilie 2009

Criza baguganilor


Nu am habar ce sunt de fapt baguganii ăştia, dar vă asigur că e criză! Nu îi găsesc în niciun magazn. Mi s-a spus că nu se mai găsesc nici la depozit. Iar Irina mă înnebuneşte că trebuie să îi cumpăr. Nu din ăia mari, ci din ăia mici.

Asta da criză, domnule!

5 comentarii:

http://www.parvan.ro/ spunea...

Vezi ca aia mici se dau cu nu-s ce revista noua. Aflu si-ti spun. Dupa primii 5-6 se calmeaza ... ca pana la urma toti sunt la fel.

PS: aia mari nu prea se deschid, d-aia se cauta aia mici :)

Turambar spunea...

lol. c'est dur dur d'etre parent.

:D

oceania spunea...

of, numai tata sa nu fii pe criza asta:)

Anonim spunea...

Jim Rogers (ala care a infiintat cu George Soros fondul de ivestitii Quantum Fund) spunea ca una dintre cele mai bune investitii in perioada asta de criza sint copiii. Acum vor fi "facuti" putini copii, mai putini decat in perioada de boom economic, si picii de acum vor avea un mare avantaj pe piata de munca, si in viata in general, cand vor fi mari.

Bogdan spunea...

Hm. Nu mă pricep la efectul crizei asupra fertilităţii.

Îmi vin însă în minte două perspective:

1 -> less money => mai puţine resurse să creşti copii => mai puţini copii în pătura modernă a societăţii (cea care foloseşte raţionalitatea economică, planificarea etc., adică cea care are probabilitatea de a fi mai puţin afectată de criză) => schimbarea în ce priveşte număril de copii e neglijabilă

2a => less money & jobs -> less leisure -> more time for sex -> more new born children (cam asta s-a petrecut în Bosnia, în timpul războiului civil)

2b (pentru cei mai săraci) => less money -> higher need for money -> creşte utilitatea marginală a alocaţiilor pentru copii / indemnizaţiilor de naştere. Cum mulţi se dau de ceasul morţii că suntem prea puţini, este posibil ca alocaţiile astea să nu se deprecieze pe vreme de criză, posibil chiar crescând de la nivel infim la care sunt acum... -> more children.




PS. Folosesc alternativ engleza sau româna în funcţie de care mi se pare că mă ajută să spun în mai puţine cuvinte ce am de zis. Deh, limba viitorului şi a puturoşilor :D...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...