7 ianuarie 2010

Despre ceilalți

Aţi observat cât de mulţi oameni proşti, corupţi sau rău intenţionaţi sunt în jurul nostru? Politicienii, ziariştii, bugetarii, funcţionarii de la poştă, cei de la RENEL, cei care mânăresc sondaje, cei care pun asfalt, cei care fac programa didactica, cei care conduc fără să aibă grijă de ceilalţi, cei care …

Cred că dacă îi pui cap la cap rezultă că toţi sunt proşti. Toţi în afară de cei de faţă, desigur.

Asta îmi aminteşte de Eminescu – geniul neînţeles. Păi dacă era aşa de genial, cum de nu s-a gândit la o cale de a-i face pe ceilalţi să îl urmeze, să îl înţeleagă?

Şi uitându-mă acum la cel ce citeşte aceste rânduri, singurul sau unul dintre puţinii incoruptibili, mă întreb ce rost are să blamezi societatea? La urma urmei tu eşti singurul normal, restul nu merită să te gândeşti la ei, să îi bagi în seamă, să îi întrebi ce părere au. Ei ar trebui să execute necondiţionat ordinele tale.

2 comentarii:

Anonim spunea...

un alt geniu de "neinteles" pe numele sau albert einstein - a spus ca - nicio descoperire .. adica nicio inventie nu are valoare - atata timp cat omul nu este capabil sa aiba un plan prin care sa salveze copiii. cu alte cuvinte : ca niciun copil din lume sa nu trebuiasca sa moara de foame .
( si teoria relativitatii ne-a simplificat "relativ" viata ! cumva ..! )

in concluzie : daca iti indrepti privirea de la politicieni , ziaristi, bugetari sau functionari spre panorama strazilor din zonele urbane si ii vezi cersind .. mizerabili , infometati , bolnaviciosi , infectiosi .. etcetera .. ai raspunsul ( compact ) ca ..
nu toti oamenii sunt prosti ! doar adultii nu dau doi centi unul pe celalalt in conditia in care raman indifereti/imuni la angoasele copiilor carora le-au dat viata !

si iar il amintesc pe neamtzul meu drag .. asa se intampla intr-o societate care nu a fost construita pe fundamentul solidaritatii !

Anonim spunea...

Nu sunt de acord cu executarea neconditionata a ordinelor.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...