6 ianuarie 2010

Țara afișelor

Imaginea de mai jos înfăţişează o casă oarecare din cartierul Primăverii, din Bucureşti, la începutul lui noiembrie 2009. O casă îngrijită, cu faţada bine întreţinută … şi cu un afiş lipit în colţul din dreapta jos al imaginii.



Afişul e unul obişnuit pentru vremurile noastre. Îl poţi întâlni pe orice casă, pe uşa oricărui bloc. Face parte din obiceiul locului. De astă dată e vorba de cei de la Gaze, dar putea fi la fel de bine vorba de Lumină, Apă Caldă, Apă Rece sau cine mai ştie care furnizor de servicii.



Oare cine o plăti timpul celor care trebuie apoi să dezlipească afişele şi să repare stricăciunea adusă faţadei? Oare or fi mulţi care să îşi pus întrebarea dacă acest mod de a face anunţuri este civilizat? Oare s-or fi gândit mulţi că o fi vorba de o manifestare a puterii („eu controlez gazele, aşa că pun afiş când şi unde vreau eu, voi fiţi fericiţi că vă anunţ!”)?

Un comentariu:

Jocul orb spunea...

Propun si "Tara afiselor necitite". Si in Franta au cultul asta al afisajului si te taxeaza sever daca nu le citesti, preferand sa intrebi la ghiseu.

Mie mi se pare ca la noi e plin de afise "ingenioase", lecturate pe indelete intrucat se refera la administratia de bloc si facturi, dar si de afise cu informatii utile necitite deloc si de nimeni.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...