6 aprilie 2010

Poveste şcolară

Aflu următoarea poveste, a cărei autenticitate nu am motive să o pun la îndoială: fiul, elev în clasa a VI-a, lua note mici la muzică. Notele contează dat fiind că media contează la admiterea la liceu. Profesorul de muzică ştie.

Mama elevului merge la şcoală. Profesorul de muzică ii spune că elevul nu are talent. Fiul studiază de şapte ani un instrument muzical, chiar aşa slab să fie el la muzică?? Mama îi spune acest lucru profesorului. Profesorul întreabă cu ce se ocupă mama. Mama spune că este stomatolog. Profesorul priveşte către „cadoul” pe care urmează să îl primească. Spune: „Şi abia acum veniţi la mine?”.

Oare legea nouă a educaţiei, dacă vom avea o lege nouă, va spune în continuare că notele din gimnaziu contează la admiterea în liceu???

2 comentarii:

Ivcelnaiv spunea...

orice om care in spate/ un dram de naivitate//

Bujold spunea...

Ha Ha Ha
Baiatul meu, acum in varsta de 17 ani, tocmai termina clasa a X-a, a avut enspe mii de astfel de probleme in gimnaziu.... si, normal, n-a ajuns la liceul pe care si-l dorea dintr-un motiv evident - eu nu am dat si nici nu dau. La liceul la care este acum se mira profesorii si diriginta cand trec pe acolo, ma intreaba de ce ma duc pe la scoala, este unul dintre cei mai buni din clasa...nu va mai mirati atat. Cei care nu aveti copii - sau ii aveti de varste mai mici - fiti pregatiti. Asa se distrug constiintele pe la noi, prin tara asta minunata.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...