18 septembrie 2014

Un self-promo ... principial

Câteva extrase din articolul apărut azi în Dilema Veche:

Ca demni moștenitori ai fiului lui Trahanache, prieteni, cunoscuți, necunoscuți mai mult sau mai puțin anonimi vorbind la radio, televizor sau prin parcuri, par a repeta la nesfârșit vorbele puse pe hârtie de observatorul din Urbea X: „Tatițo, unde nu e moral, acolo e corupție, şi o soțietate fără prințipuri, va să zică că nu le are!”. Cestiunea este veche de când lumea, și va fi mereu actuală. Uimitor este doar faptul că încă nu am realizat, ca societate, că lucrurile complexe au adesea răspunsuri simple și elegante.

[...]


Altfel riști să începi să pui etichete celor ce nu vor exact ceea ce vrei tu. Așa cum s-a întâmplat cu unii ce au fost gratulați drept huligani în decembrie 1989 și cu golanii ăia de nu plantau panseluțe în 1990. Suntem oare așa departe de acele momente? Am învățat să ne flexibilizăm principiile?

[...]


Gazeta Sporturilor a publicat o cronică al cărei titlu începea cu sintagma „Lupii demenți” și afirma în varii feluri că suporterii „au luat-o razna”. Exagerarea ar fi fost poate acceptabilă dacă era vorba de un pamflet. Fiind însă o informare, aș spune că vorbim de incriminare în masă similară celei propuse de foștii președinți ai țării atunci când s-au referit la contestatari cu suavele epitete de huligan și golan. Principial vorbind, jurnaliștii GSP ar fi trebuit sancționați. [...] Nu a fost un boicot, ci un protest. GSP a reacționat greu, după mai bine de 24 de ore, [...] a prezentat scuze publice, atât online cât și în ediția tipărită.

[...]

impunerea respectării principiilor poate fi realizată și pașnic. Vorba lui Trahanache: „Într-o soțietate fără moral și fără prințip, nu merge s-o iei cu iuțeală, trebuie să ai … puțintică răbdare...” O să vezi atunci că a gândi altfel nu înseamnă să fii dement. Parol!

textul complet: aici.

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...