28 martie 2008

Un conclav al celor care se cred importanţi

Aşadar:

  1. E mare summit, neamule. Summit NATO.
  2. La Bucureşti s-au plantat flori pe tot drumul de la aeroport la Casa Poporului şi prin alte părţi ale oraşului.
  3. Am văzut zone în care asfaltul a fost refăcut, probabil în cinstea evenimentului, deşi mai fusese refăcut şi prin vara sau primăvara trecută. (exemplu: intersecţia Panduri-13 Septembrie, aflată pe drumul de la Marele Stat Major şi Academia Militară la Ministerul de Război şi Casa Poporului).
  4. Lucrând vis a vis de Parlament nu am voie să merg la serviciu începând de ieri şi până pe 7 aprilie.
  5. Grădiniţa unde merge Irina va fi închisă. Unul dintre motive: cei ce aduc catering-ul pentru prânz nu mai au cum ajunge la ea.
  6. Aflu că alte grădiniţe şi şcoli sunt închise deoarece, ca şi Institutul unde lucrez, se află pe lângă calea pe unde vor trece măreţii participanţi la marele eveniment, nişte militari şi angajaţi ai statului, preşedinţi şi prim miniştrii de prin varii colţuri ale lumii.
  7. Traficul se anunţă a fi din nou un iad, de parcă nu era suficient cum este de obicei.

Cel mai tare mă enervează că au plantat florile şi plantele alea, pe care le fură interlopii locali în timpul nopţii. Păi cum bre: le punem doar aşa ca să arătăm la alţii că avem? Adicătelea contribuabilul bucureştean nu are şi el dreptul să aibă florile alea pe traseu tot timpul anului? E bucureşteanul atât de prost încât are voie doar de borduri plantate alandala pe peste tot, indiferent dacă este sau nu nevoie?

Mama voastră de ţopârlani ai administraţiei locale, guvernamentale şi prezidenţiale din toate colţurile lumii. Uneori îmi doresc să vină extratereştrii să vă dea cu vigoarea lor supraumană pe la gioale.

5 comentarii:

Andreï spunea...

Hmmmm... Treaba cu impopotonarile heirupistice si cu "preventia dusa la extrem" este perfect adevarata. Insa doar atat! ;-)

Inainte de a ma apuca de o insemnare la subiect, intreb: de ce atata manie proletara?

S-a circulat grozav in ultimele zile, astazi a fost incredibil si ma astept aceeasi poveste... Sau nu?

Bogdan spunea...

Partea cu circulaţia este doar vârful vizibil al evenimentului. Altfel însă:

- nişte cetăţeni sunt consideraţi mai importanţi decât alţii, astfel că au dreptul să circule pe 4 benzi, în timp ce prostimea o face pe restul de două;

- costurile nevăzute ale evenimentului sunt probabil enorme: dacă se închid grădiniţele din apropiere, cineva trebuie să stea cu copii care nu mai merg la grădiniţă/şcoală => nu mai munceşte => nu mai produce etc.

- tot despre costuri: diverse organizaţii publice din jurul Casei Poporului sunt închise complet începând de ieri şi până pe 7 aprilie. Ai ideea cine suportă costurile?

- un eveniment de genul ăsta era firesc să fie organizat în aşa fel încât să nu perturbe viaţa oamenilor din jur. Ar putea exista oricând alternativa de a-l organiza pe litoral, cu condiţia ca să existe acolo săli de conferinţe adecvate. Se ştia de acum doi ani că summitul se va organiza în România (ceea ce este fără discuţie o idee bună). Nu crezi că se putea profita de ocazie să se investească în infrastructura de pe Litoral obţinând astfel, în săptămâna summitului, şi publicitate gratuită, la oră de maximă audienţă (în jurnalele de ştiri), în toate ţările NATO???

Oricum ar fi, cel mai grav mi se pare chestiunea cu "culoarul unic" pe care au voie să circule doar câinii, lupii, urşii şi alte câteva, nu şi căţeii. La astea se adaugă variile decoraţiuni (gen agnolii şi alte plante) făcute pentru "oaspeţii de seamă", evident mai importanţi decât "idioţii" de contribuabili.

oceania spunea...

cu ocazia asta se mai repara cateva lcururi pe ici pe colo. se mai face ceva curatenie. se mai impopotoneaza orasul si pe de-asupra se va decreta o mini vacanta. asa ca trebuie sa vezi si partea buna a lucrurilor:))

Turambar spunea...

Am gasit deja mai multe postari pe Internet, fie articole de presa, fie bloggarisme, care solicita imperios organizarea cate unui sumituletz de mici dimensiuni din trei in trei luni, sa avem marcajele rutiere proaspete for ever, cainii vagabonzi la bulau si magnoliile mereu schimbate

:)

Andreï spunea...

Adevarat! Mai ales ca m-ai atins la coarda sensibila cu aspectele ce tin de inegalitate, discriminari functionale, buna gestiune a banului public etc... ;-)

Cat de mult trebuie sa ne obisnuim insa si cu un astfel de Bucuresti capitala europeana?

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...