3 iunie 2008

Despre moralitate: ce nu îmi place la PD-L

Cum o fi să acuzi pe alţii că sunt pro-PSD/Iliescu şi au fost de acord cu mineriadele, când oamenii esenţiali ai partidului tău erau membri ai FSN şi în funcţii din care puteau opri mineriadele, precum şef la Ministerul Transporturilor?

6 comentarii:

Adrian Hatos spunea...

La moralitate meciul este egal. Adica 0-0 (un vames contra un falsificator cronic). Corect ar fi sa scrii si un post cu ce nu imi place la Oprescu.

Bogdan spunea...

Pot scrie despre ce nu îmi place la PSD, PNL, PRM, PNG şi altele asemenea lor.

Oprescu ... este un individ oarecare, profesor asemenea altora din România, fără a îndeplini criteriile, dar părându-i-se normal sa trişeze in acest fel.

Am scris postul fiindcă mi se pare strigător la cer ca să acuzi pe alţii de ceea ce eşti de fapt tu însăţi, mai ales în condiţiile în care reprezinţi majoritatea relativă. Comportamentul PD-L nu este în acest context decât un îndemn subtil la imoralitate: oricine poate acuza pe oricine de orice şi se poate proclama drept campionul total al corectitudinii.

Anonim spunea...

Ca sa fiu cinic iti raspund scurt: EFICIENT.

Imoralitatea nu aduce oameni la urne, cel mult ii "scarbeste" .. dar nu-i aduce la urne.

Dar fixarea unei teme paralele fata de care toti ceilalti iau pozitie ... controleaza mesajele din spatiu public. + e o tema natural folosibila in 13-14-15 (cand cica nu e voie sa faci campanie) + e un mar al discordiei intre niste partide care tin sa se coalizeze si sa devina periculoase (nu doar la pmb ci in tara).

Parerea mea pe subiect (acum un an si ceva):http://www.parvan.ro/?p=55 din pacate ... expertii aia buni de afara nu sunt in stare sa simta simbolistica romaneasca :( .

Bogdan spunea...

Corect, eficient.
Dar imoral. Eficienta nu e pentru binele comun, si nici macar pentru cel al PD-L, pe termen lung, ci pentru un interes meschin de moment: sa dam in ailalti cu orice mijloc, sa strigam mai tare decat ei, pe o tema pe care ne-am vaicarit ani in sir ca domina discursul public in care a inlocuit dezbaterile despre chestiuni majore, precum subdezvoltarea tarii.

Anonim spunea...

A!! pe termen lung ... discutia e prea complicata.
Dar si pe termen lung ecuatia e tot aia: castiga peste 50% sau ies din izolare. Si oricum in afara de spargeri si reorientari de moment nu stiu prea multe "viziuni" in istoria PD.

Turambar spunea...

Gata. Am terminat de pus toate datele laolalta, inclusiv pe cele oficiale BEC. Le gasiti la mine pe blog. Enjoy! :)

www.turambarr.blogspot.com/2008/06/comparatie-exit-polluri.html

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...