29 ianuarie 2009

O resursă online privind participarea civică

Un e-mail de avertising ce îmi era adresat m-a atenţionat asupra unui ONG ce se numeşte Centrul de Resurse pentru participare publică, pe scurt CeRe. Cei de acolo au o iniţiativă interesantă, pe care mă roagă să o promovez.

Întâmplarea face ca iniţiativa lor să fie legată de interesele mele altfel decât o credea cea care mi-a scris: CeRe strânge poveşti de succes legate de participare civică şi advocacy, urmând ca unele dintre ele să fie premiate într-o gală ce are loc mâine.

Proiectul aduce a "Satul românesc, sat european", iniţiat în urmă cu ceva ani de Delegaţia la Bucureşti a Comisiei Europene şi despre care am vorbit şi într-o carte pe care am scris-o alături de câţiva colegi.

Faţă de proiectele pe care le-am evaluat cu ani în urmă la Satul românesc, iniţiativa CeRe prezintă avantajul de a posta online poveştile de succes, constituindu-se într-o resursă importantă pentru cei interesaţi de studiul dezvoltării comunitare, a participării civice şi nu numai.

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...