15 septembrie 2009

Atunci când un catalog aduce după sine o … new age

Cât am fost elev am avut în minte două cataloage. Unul pentru primii 8 ani, al doilea pentru următorii 4. Mi-au fost mereu proaspete în minte şi cred că le-aş putea reproduce, în linii mari şi acum. E cazul mai ales cu cel din liceu, poate şi din cauză că acolo am simţit mereu că am învăţat mult mai multe decât în trecerea mea prin diverse forme de învăţământ universitar şi postuniversitar. (Caragiale Ploieşti, un liceu pe care l-aş recomanda oricui)

Astăzi am realizat că de aici încolo catalogul meu este cu totul altul. Începe o epocă nouă, în care numele din cataloagele mele, fără a-şi pierde din strălucire, ba dimpotrivă (mi-au trecut azi cu toţii prin minte, sau poate prin inimă), trec în plan secund şi sunt înlocuite de unele noi, ce-mi sunt străine, dar ştiu că vor deveni şi ale mele pentru opt ani.

„Am aşteptat cu nerăbdare ziua de azi” mi-a spus Irina de dimineaţă şi, fără legătură cu faptul că am descoperit, pentru prima oară, că acum 5 ani eram mai tânăr, privind o fotografie a avizierului pe care erau afişate numele colegilor ei, am descoperit că o eră nouă începe.

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...