29 noiembrie 2009

Noul preşedinte al PDL

Să presupunem că Băsescu nu câştigă alegerile. Cum PDL este un partid clădit (sau mai degrabă remodelat) pe victoriile lui Băsescu şi cu o ideologie mai puţin clară, mă aştept ca partidul cu pricina să cunoască un recul în ce priveşte numărul de suporteri.

Nu cred că va fi vorba de o dispariţie imediată, însă exemplul PNŢCD nu este departe (paradoxal, la urma urmei Traian Băsescu a avut o contribuţie destul de importantă în destrămarea guvernului Ciorbea, element decisiv în opinia mea pentru dispariţia ulterioară a PNŢCD, un alt partid cu doctrină incertă la vremea sa).

Mă îndoiesc însă că nu se va lăsa cu alegerea unui no preşedinte al partidului, urmat de dezertări de aripi şi aripioare către PNL, PSD, PNG şi PC.

Cum se va numi însă acest nou preşedinte? Băsescu? Udrea? Anastase?

Dar domnul Boc, cu ce îşi va ocupa domnia sa timpul?

12 comentarii:

Andreï spunea...

S-ar putea sa aiba o sansa dl. Cezar Preda. Pe dl. Cristian Preda (TRU, sau doamna Macovei) nu-i prea vad...

Sau poate Prigoana?

Fiecare dintre cei de mai sus, in felul lor, reprezentativi pentru un soi de om politic contemporan.

parvan spunea...

pai alegerile vor fi interne ... nu cred ca noul val are vreo sansa. daca e sa castige noul val atunci va ramane liderul informal de acum.

deasemeni nu cred nici in aripa asa-zis liberala pentru ca si ea unita de acelasi liant.

Eu as miza pe unul din cei 3 B.

Bogdan spunea...

3B=U?
:)

Radu spunea...

3B adica Blaga, Berceanu, Boc, Basescu, Boureanu? :)

Boc ar iesi cel mai prost din alegeri: primar nu, premier nu, pres de partid nu, parlamentar nu. Probabil se va dedica carierei de universitar...

parvan spunea...

U nu exista. E doar "interfata" unui grup care oricum se va lipi de putere ... oricine ar fi acea putere.

Vorbeam de Blaga, Berceanu, Basescu

parvan spunea...

Boc a fost un "soldat credincios" ... astia rareori ajung lideri pentru ca n-au nici curajul necesar si au si inabilitatea de a-si face dusmani "urmand linia".

Dar Boc nu-i exclus total ... intr-o varianta de interimat prelungit pe baza evitarii riscului de fractionare.

Boureanu? ... nu cred deloc

Bogdan spunea...

Președintele în funcțiune e unul care se vrea mereu original, e atras de femei, e influent în partid, are nevoia de a atrage mereu publicul cu chestii neobișnuite, pare misogin, vrea să arate că nu e, cred că ideea de a avea un președinte PDL femeie o să îi vină curând, dacă nu i-o fi venit deja.

EBA nu merge încă, Ritzi urmează să fie mamă, Macovei e mai degrabă în afara partidului decât înăuntru, de Maria Petre nu am mai auzit de mult, Sulfina și Boangiu au rata prea des, iar Roberta e departe de a fi carismatică și dinamică în comparație cu Udrea...

Cred că depinde mai ales de Videanu și Berceanu.

Nu cred însă ca Emil Boc se va mulțumi (doar) cu statusul de lector și de doctorand...

parvan spunea...

stai asa. suntem doar in scenariu in care pierd alegerile. sa nu fie cumva vreun post programat cu data de aparitie eronata :) .

Ce sa zic ... sa asteptam rezultatele demografice de la exit poll - dar eu nu dau sanse unui presedinte de partid femeie (daca mai au ambitii de reprezentare parlamentara dupa viitoarele alegeri)

Andreï spunea...

Da' EBA?

Bogdan spunea...

Corect, este doar scenariul cu Geoană preşedinte.

În situaţia inversă, eu nu mă aştept la schimbări nici în PDL, nici în PSD, ci la alegeri anticipate, eventual chiar două valuri:

acum avem lipsa unei majorităţi pe placul preşedintelui -> alegeri -> lipsa unei majorităţi pe placul preşedintelui -> alegeri sau târg de schimbare a constituţiei, urmată de alegeri sau suspendarea preşedintelui, urmată de schimbarea constutuţiei şi, posibil, alegeri).

Radu spunea...

Acum,din cate stiu, Boc e conf. si doctor. Dar apreciez ironia... :)

Bogdan spunea...

În fine, scuze pentru inexactitate: conferenţiar, doctor şi doctorand, după cum o spune CV-ul domniei sale...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...