11 decembrie 2009

Porcocane

Irinei i se întâmplă adesea – o dată la două săptămâni – ca să pună piciorul, călcând, în câte un loc în care câte un câine a lăsat urmele trecerii sale prin zonă. Probabil că Irina ar experimenta mai des astfel de situaţii neplăcute, însă se deplasează cel mai des cu maşina.

Irina are 7 ani. În urmă cu trei ani, când ne-am întors după o lună petrecută în Germania, mă întreba mereu uimită de ce la noi nu există regula pungii negre, de ce la noi e mizerie pe stradă, de ce liftul arată altfel.

Nu ştiu să îi răspund altfel decât postând afişul de mai jos, fotografiat la Fiesole, localitate de pe un deal de lângă Firenze, pe unde sălăşluiau cândva etruscii. Dedic fotografia iubitorilor de câini de apartament. Orice alt comentariu este inutil.

3 comentarii:

literelibere spunea...

un afis perfect pentru Bucuresti. ar trebui distribuit prin toate colturile. dar, tare ma tem, cei in cauza nu vor intelege nimic. stii vorba mea :capre raioase cu coada pe sus! (mai ales noi, bucurestenii)

Andrei Pato spunea...

Salut!
Eu i-as raspunde in felul urmator, micutei Irina:
1. Liftul arata altfel, pentru ca taticul nu a performat suficient astfel incat sa locuiasca intr-o zona rezidentiala, la vila.

2. Punga neagra implica respect aratat cetatenilor. Cum in Romania, 90% dintre locuitori sunt specimene neanderthaliene, iar restul de 10% locuieste in zone rezidentiale, nu ai cui sa arati respect. Prin urmare, cei care ies cu cainele este nonrational sa intreprinda o actiune care nu serveste nimanui - adica, respect, punga neagra etc.
3. Mizeria de pe strada este explicata la punctul de mai sus.

As mai pune si eu doua intrebari:

a. de ce fotografia este dedicata iubitorilor de caini de apartament? Sa intelegem ca daca nu am caine, dar imi plac in general cainii si in special cei de apartament, atunci sunt responsabil pentru cacatul de caine in care calca Irinuca?

b. daca mergem pe criteriul responsabilitatii prin iubire, atunci tu ar trebui sa strangi cacatul de caine de apartament. Fiind crestin, ar trebui sa fii iubitor de oameni. Iar cum oamenii fac mizerie, tu, in calitate de crestin, ar trebui sa strangi in urma lor.

c. Irina are propria masina? La doar 7 ani? Pentru ca intelegem ca se deplaseaza cel mai des cu masina.

Numai bine!
PS: Romania este o tara de porci, cine nu se simte, este liber sa plece in alta tara. Deci, drum bun prietene!

Bogdan Voicu spunea...

@Andrei Pato:

Îţi urez să calci cu spor pe unde doreşti dumneata...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...