30 decembrie 2009

Tehnici de a parca

Făcând ordine prin cartela telefonului mobil, am regăsit două fotografii făcute astă vară, pe la ora 7 seara, în Bucureşti:


Dacă vi se pare că automobilul din centrul imaginii ar fi în mers, daţi vă rog un click pe imagine şi vedeţi dacă are şofer.

Cunoscând și faptul că a doua fotografie suprinde practic toată lățimea carosabilului de pe aleea spre care este îndreptat botul mașinii, o să aveţi astfel ocazia să descoperiţi o tehnică interesantă de a parca, utilizată frecvent în cartierul în care locuiesc.

4 comentarii:

Anonim spunea...

AG 36CSM...ma ocup personal de el :))

Anonim spunea...

o statistica recenta la noi ( de vreo un an ..doi ) din flensburger register (verkehrszentralregister) spune ca .. cele mai frecvente accidente atat in circulatia rutiera cat si in "tehnica" de parcare sunt comise de barbati :)

si numai atat !:)
un studiu de psiho-socio(logie ) merge mai departe cu cercetarea buclucasa ..afirmand ca acestia ( "potentialii "inculpatii" ) sunt si cei care se ofenseaza /reclama acesta tema a "iregularitatilor" in circulatia rutiera :)

nu-i asa ca este cel putin deosebit de curios acest fenomen ? ca si atunci cand eu spre ex prefer sa imbrac o fusta mini un decolte vulgar ..dupa care sa ma expun intr-un bar de noapte in plina "actiune erotica" si la final sa ma pling ca nu m-au tratat asa "respectuos" ca si intr-o biserica :))

Bogdan spunea...

Hm, Emma, de regulă, atunci când te uiţi la statisticile de genul acesta, e bine să te întrebi dacă a fost luată în considerare şi corectarea statisticii cu frecven-a utilizării...

Una este dacă Gigi, care parcurge 13 kilometri pe an are 2 accidente şi alta dacă Mitică parcurge 20.000 de kilometri şi are 3 accidente.

Cam astfel de calcule se fac de către compaiile de asigurări din Anglia (cele la care, dacă ţin eu minte, asigurarea este mai scumpă dacă maşina e roşie şi şoferul este blond şi femeie).

Altfel, eu mă aştept ca, după ce corectezi cu numărul de kilometri parcurşi într-un an, bărbaţii să aibă mai multe accidente în trafic în afara oraşelor, mai multe accidente grave etc. şi mai multe accidente pe ansamblu. Mă aştept ca femeile să aibă mai multe accidente uşoare.

Dincolo de aceasta însă, dacă controlez şi pentru efectul experienţei de a conduce (număr de kilometri parcurşi în toată viaţa), cred că nu există diferenţe între sexe.

Cum însă nu am date despre aşa ceva, cele de mai sus sunt doar ipoteze.


PS. Mi se pare mie sau te preocupă tare mult dacă şi care sex e de blamat? ;)

emma.enescu spunea...

:) nu ma preocupa chiar asa grav Bogdane .. :)
doar ca .. am uitat sa mentionez ca in statistica cu pricina cea mai relevanta informatie este aceea de responsabilitate a conducatorului autoturismului respectiv posesorului de permis de conducere !
accidentele de care aminteam in care sunt involvati barbatii .. fiind cauzate de consumul de alcool si droguri :)

in rest ai dreptate cu asigurarile la care difera tariful incepind din momentul in care ti-ai luat permisul si esti plasat in grupa celor cu un risc maxim ...

verkehrszentralregister este bund adica statul

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...