15 noiembrie 2010

Astra Asigurări – alt nume de evitat …

Faptele sunt simple: las maşina în parcare, mă întorc și o găsesc lovită. E doar o zgârietură mică (făcută cu oglinda pe aripa din spate dreapta), la care se adaugă nişte urme de frecare pe bara din spate. În mod normal nu îmi băteam capul, dar maşina are doar 2 săptămâni…

Semnăm contract amiabil, iau copie după RCA-ul vinovatului (asigurat la Astra) și ne despărţim.

Sun la Astra Asigurări. După două ore reuşesc să prind linie care să nu sune ocupat.

Mi se spune că degeaba am eu constatarea amiabilă. Trebuie să mă duc cu vinovatul la constatatorul lor, în ziua în care au ei chef, la orele la care le convine tot lor. Constatarea amiabilă nu e valabilă singură, că „dacă se răzgândeşte vinovatul și nu mai recunoaşte”. Iar dacă maşina nu e pe numele şoferului care a făcut accidentul, atunci mai trebuie și o procură notarială de la proprietar.

Frumos este însă că pe site-ul Astra scrie cu totul altceva: fără vinovat, fără procură, doar cu constatul amiabil completat.

Am un singur mesaj către cel ce mi-a răspuns de la Call Center, pe care îl gândesc, dar nu i-l împărtăşesc: @#$%^&.

Mă duc mâine cu actele specificate pe site, să văd ce se întâmplă, cât de lungă o fi coada etc.


(PS. Tot mâine sper să apuc să postez şi un mesaj pozitiv despre un comerciant, depinde însă de cât de lungă va fi coada la constator...)





UPDATE: Am fost acolo şi mi s-a comunicat că dacă nu mă prezint şi cu cealaltă maşină, şi cu proprietarul ei, nu mi se deschide dosar de daună. Am mai observat şi faptul că programul afşat pe uşă este altul decât cel de pe site şi comunicat şi de cel de la Call Center.

4 comentarii:

Marian Vasile spunea...

Poti sa adaugi pe lista si EUROINS si CARPATICA.

Bogdan Voicu spunea...

Scuze de întârzierea acceptării comentariului: se pare că nu i-am spus lui Nea Blogspot să mă anunţe la timp că a venit un comentariu!

Anonim spunea...

Salut,
1. Suna la CSA si vezi care e faza. Si daca au dreptul sa ceara asta. Daca nu, actionezi cum vrei. Chestia asta cu prezentatul vinovatului cu masina e facuta intentionat ca sa se razgandeasca vinovatul sau sa il convinga.

2. Daca ai CASCO, mergi la asiguratorul tau cu amiabila, copia dupa RCA-ul vinovatului si dupa actele lui si poti face regres pe CASCO.
Fata costuri suplimentare pentru tine.
Lasi pe cel care ti-a vandut polita CASCO sa se descurce cu ASTRA.
Fii sigur ca ASTRA nu va mai comenta :)

Bogdan Voicu spunea...

Din păcate, ca să fac chestia cu CASCO, ar fi trebuit să am timpul necesar să rezolv chestiunea în 24 de ore...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...