14 martie 2011

Alocaţia pentru copii - primire în cont (pe card)

M-am străduit câteva zile să aflu care sunt băncile la care poţi primi alocaţia pentru copii în cont, dacă eşti din Bucureşti. Cum nu am găsit deloc online lista cu pricina, postez aici lista primită azi prin e-mail de la APSMB:

Banca Comerciala Romana 
Procredit
Transilvania 
Romexterra
Banca Romana de Dezvoltare 
Alpha Bank
Piraeus Bank 
Raiffeisen Bank
CR Firentze Bank 
Volksbank
Unicredit Tiriac 
Carpatica
CEC 
Bank Intesa Sanpaolo Bank
Romanian International Bank 
Ate Bank
ING Bank


Am mai aflat în plus că:
"Pentru primirea prestatiilor sociale in cont aveti nevoie de copii dupa certificatul de nastere al copiilor si cartea de identitate a reprezentantului legal. Extrasul bancar in original de la una din bancile cu care avem conventie pe numele titularului de alocatie."

Dacă mai apar şi alte detalii o să postez aici, dat fiind că site-ul agenţiei care se ocupă cu aşa ceva - www.bucuresti.prestatiisociale.ro, nu e tocmai ofertant în furnizarea de informaţii practice.

7 comentarii:

Anonim spunea...

E ilegala si poate chiar neconstitutionala aceasta practica. Va mai trena asa pana cand cineva va ridica exceptia de neconstitutionalitate si va da de pamant cu asemenea reguli absurde stabilite de sefi de departamente care probabil nu stiu sa foloseasca calculatorul decat pentru editare text.

E ca si cum individul X trebuie sa plateasca o factura pt un serviciu firmei Y, dar pt ca el nu lucreaza cu banca A unde are cont firma Y, ci doar cu bancile C si D unde are el conturi, ii spune firmei: daca vrei plata sumei pe care ti-o datorez deschide-ti cont la una din cele doua banci pe care eu le agreez. Curat neconstitutional, monser!

Bogdan Voicu spunea...

Si mie mi se pare la fel.

Singurul motiv care imi vine in minte pentru a putea justifica impunerea anumitor banci e legat de comisionul de transfer. Acesta poate deveni important daca tinem cont de faptul ca alocatia cu pricina este in valoare de vreo 10 Euro pe luna. Prin urmare, intrebarea ar fi cine il plateste: statul, familia sau banca? In cazul de fata optiunea a fost sa nu plaseze comisionul la beneficiar. De aici probabil lista de banci.

Chiar daca ar fi asa insa, ar putea accepta si alte banci, specificand ca, daca optezi pentru ele, sa platesti tu comisionul...

Anonim spunea...

Bogdan, comisionul il platesti atunci cand faci un transfer intre banci diferite. Unele banci au comisioane si atunci cand platest intrabancar (e drept mai mici decat la interbancar). In situatia asta, oricum statul negociaza de pe o pozitie privilegiata, chiar de putere as spune. Argumentele pe care statul le-ar pute aduce in favoarea platii la orice banca ar fi ca banca isi atrage astfel clienti. Nu cred ca vreo banca a spus eu te comisionez pe tine stat cand faci o asemenea plata, chiar cu riscul sa pierd potentiali clienti. Spun acest lucru bazandu-ma pe un singur argument: in fiecare judet lista bancilor agreate este diferita. Ma indoiesc ca politica de comisioane este dictata la asemenea dealuri mari de sucursalele judetene si nu de centrala. Prin urmare mai degraba cred ca e la mijloc un aranjament intre sefii serviciilor de prestatii sociale judetene si sefii bancilor. Curat murdar!

Osterhase spunea...

Oh si ce surpriza ar fi sa fie adevarat acest aranjament...

Anonim spunea...

Un alt detaliu interesant: daca ai cont la CEC, cei de la serviciul de plati nu iti accepta pt plata alocatiei sau indemnizatiei decat contul de card, contul curent nu e bun. Daca ai optat in fisa lor pt plata in cont curent, iti trimit banii prin posta (pana iti bagi mintile in cap si iti deschizi cont de card).

Bogdan Voicu spunea...

Nu ştiu dacă asta e amuzant sau dimpotrivă :|

Unknown spunea...

Avem card la ing pentru alocatia copilului care acum cand am venit in tara este blocat titular este sotul eu stiu ca este o ilegalitate indiferent ce opriri se fac nu se executa un drept al copilului.ce putem face

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...