6 februarie 2017

Dragnea: mic tratat de incompetență și lașitate

Incompetență

Ca președinte de partid, Liviu Dragnea are o performanță … bizară.

În 2015, la puține luni după ce preia frâiele partidului, este complice la căderea Guvernului Ponta, al PSD. Inabilitatea de a-și păstra partidul la putere este aparent compensată de victoria în alegerile desfășurate 13 luni mai târziu. Este însă vorba de o rundă de alegeri în
care PSD nu a avut contracandidat: PNL practic nu a existat; USR a fost complet nepregătit; PMP și ALDE sunt prea mici ca să spere la ceva important. PSD a avut însă meritul remarcabil de a avea un program.
Nerealizabil ce e drept. În 2017, în mai puțin de o lună de guvernare, Dragnea a pus partidul în cea mai ridicolă situație din istoria sa:

  • (1) un guvern marionetă, împănat cu purtătorii săi de sacoșă și cu un prim-ministru ce se bucură în postura de locotenent docil al șefului de la partid;
  •  (2) contestare internă din partea unui vicepreședinte;
  •  (3) sute de mii de oameni în stradă, protestând împotriva domniei sale personal, seară de seară, în frig;
  •  (4) avertismente primite de la mai toate cancelariile care contează;
  •  (5) acuzarea sistematică a populației într-un mod sfidător.

Să recapitulăm:
- pierderea puterii în 2015, posibil din dorința de a elimina influența lui Ponta;
- alegeri câștigate în 2016;
- atingerea gravă a prestigiului partidului în 2017.

Nu sunt deloc semne de competență. Ba chiar dimpotrivă.

Incompetență

Este un obicei îndelung exersat al semidocților, ca indiferent despre ce se vorbește să caute să schimbe subiectul, acuzând pe cineva. Liviu Dragnea a acuzat pe rând miniștri ce nu au efectuat ce aveau de efectuat, populația României că ar fi o populație de proști (sau „manipulați și dezinformați”, așa cum îi place bădăranului din Teleorman să se exprime), interese străine, pe oricine. La orice întrebare, mi-a lăsat impresia că s-a dat pe după cireș, pretextând că nu este așa cum se spune.

Lașitate

Spre exemplu a spus că nu există ordonanțele. Două zile mai târziu s-a dovedit că ordonanțele ar fi.

Dragnea a afirmat că nu ar organiza o contra-manifestație. L-a contrazis primarul Bucureștiului cu postarea din care dau screen shot-ul. Dacă Firea ar fi avut de comunicat personal faptul că nu organizează ceva, ar fi postat singură, nu ar fi distribuit postarea șefului la 10 minute după acesta.


Dar Dragnea nu pare a face nimic pentru care să își asume responsabilitatea. Dimpotrivă, îi pune mereu pe alții să arunce paie pe foc sau să scoată castanele.

Nu el a dat ordonanța incriminată, nu el a abrogat-o, nu el a organizat vreo manifestație. El doar i-a arătat cu degetul pe alții. Așa fac lașii. Nu au curajul să scoată capul la greu. În schimb, de câte ori se simt stăpâni pe situație, abundă în a explica cum toată lumea le execută ordinele. Exact cum o face Dragnea vorbind despre miniștri sau despre parlamentarii PSD. Nici măcar Ceaușescu nu era atât de arogant.


PSD

Oare cum o fi să ai ca șef pe unul ce pare a fi laș, incompetent, arogant, autoritar, lipsit de scrupule și mânat de interese exclusiv personale?

Altă întrebare?

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...