8 iulie 2007

Colonia penitenciarului sectorului 5

Au venit şi au început să muncească. Au pus garduri peste tot, pe marginea drumului, chipurile ca să protejeze iarba. Care iarbă din păcate lipseşte.

Garduri ceva mai mari de un metru, de metal, vopsite în verde, înfipte în pământ şi cimentate.
Pe 13 Septembrie, pe Panduri, pe Sebastian, pe străzile adiacente. Între blocuri.

Totul e acum ordonat corect, ca la puşcărie.

Strada e mai îngustă: maşinile parcate pe stânga şi pe dreapta nu mai pot acum să aibă botul/coada deasupra bordurilor de granit de la firma primarului genral, că s-ar ciocni de gard. Aşa că a mai dispărut juma de metru din carosabil.

Despre estetică, despre cum poţi duce cumpărăturile sau copilul de doi ani de la maşină la intrarea în bloc nu am puterea să comentez.

Mulumesc din suflet Primăriei că a găsit un alt mod stupid de a îmi cheltui banii, aştept cu nerăbdare scrisoarea de felicitare de Crăciun, din partea gradianului şef, şi îi rog pe cei ocupaţi cu emiterea de idei în cadrul administraţiei de sector ca, data viitoare când plănuiesc să mute nişte bani în contul unei firme oarecare, să o facă direct, pe faţă, ca nişte adevăraţi eroi, scutindu-ne de iniţiative stupide.

PS. Să întreb ce firmă va fi fost (deja?) însărcinată să asigure fie scoaterea (şi reciclarea ?) gardurilor sau, eventual, înlocuirea lor în cay de ruginire subită, înainte de termen. Mai bine nu...

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...