Colegiul în care votez pare a fi relativ bine dotat cu scriitori de bloguri şi cu ziarişti: Claudiu, Elucubraţia, Gramo, Apollinaire, Pavel Lucescu, Victor Ciutacu, sunt doar câţiva dintre cei ce îşi dau online cu părerea despre candidaţi. Din păcate, cei doi ziarişti se dovedesc a fi destul de superficiali în comparaţie cu mai toate celelalte bloguri. Partizanatul se simte însă peste tot...
Există online şi un recensământ (neactualizat) al candidaţilor cu blog, avându-l ca recenzor pe Dragoş Deheleanu.
Candidaţi cu blog în colegiile CD22/S10
În colegiul în care votez, dintre candidaţii la deputăţie sunt 3 cei care au blog, doar unul fiind însă inclus în recensământul amintit. Cei trei sunt Alina Gorghiu, Ciontu şi Munteanu Elena (pentru a-i desemna am folosit ca numele pe care domniile lor şi echipele pe care le conduc le-au ales pentru domeniile pe care le-au cumpărat).
Dintre cei ce se doresc în Senat eu nu am găsit niciunul care să aibă astfel de tentative de comunicare online.
Conţinutul blogurilor candidaţilor din colegiul 22
* Ciontu şi Munteanu se întreg în platitudini şi declaraţii lipsite de imaginaţie. Nu cred că au priceput la ce foloseşte un blog. Sau poate că nu sunt capabili să comunice :(.
* Alina Gorghiu e mai vioaie, blogul ei descriind practic cu se ocupă în campanie. Nu e strălucit, dar nici rău, şi asigură comunicarea candidatei cu cei care vor să o întrebe câte ceva.
* Niciunul dintre cei trei nu reuşeşte să arate că are o viziune anume despre ce va face în cazul în care va fi ales. Elena Munteanu (sau Munteanu Elena, cum preferaţi...) înşiră, cu rol de postări, nişte sloganuri, fără a convinge însă că are cu adevărat o imagine personală despre ce ar putea susţine ca legiuitor ales.
Formatul blogurilor candidaţilor din colegiul 22
* Ca format, blogul Elenei Munteanu e departe de a arăta onorabil. La Corneliu Ciontu se vede că forma e bine căutată, deşi pare cam rigidă. La Alina Gorghiu formatul nu e spectaculos, însă întreţine uşoara lectură a blogului prin alternanţa cu fotografiile, textele scurte, faptul că autorul răspunde la comentarii... Parcă totuţi se abuzează de fotografii în detrimentul textului, mai ales când e vorba de postat imagini scanate ale propriilor pliante/afişe electorale.
* Interesant este modul în care candidaţii se autodefinesc prin numele lor. Corneliu Ciontu pune acceptul pe numele de familie. El este CIONTU, sobru şi experimentat, care va să zică. Elena Munteanu, cum am sugerat deja, oscilează între a fi Elena Munteanu şi Munteanu Elena. (Îmi permit o glumă: parcă ar fi orientarea ideologică a PD-L în cursul istoriei partidului). Poate de aici vin şi dificultăţile candidatului în a-şi găsi o cale proprie. Alina Gorghiu, fără a renunţa la Gorghiu, pare a pune accentul pe Alina, şi a-şi dezvolta o imagine mai familiară, mai apropiată de cititorul blogului.
Dilemele mele
* Argumentul pentru votul uninominal era legat de accentul pus pe calităţile candidatului. Cum se face oare că niciunul nu afişează un program politic coerent, adecvat la tipul de alegeri la care candidează şi nu pentru alegerile locale?? (vezi mai multe amănunte în acest sens, şi nu numai, la Claudiu)
* Cum de se face că niciunul dintre cei trei nu are pe pagina blogului un link către partidul pe care îl reprezintă?
*Cu ce s-or ocupa echipele de consilieri ale partidelor în cauză, dacă nu reuşesc să furnizeze candidaţilor bazele pentru a dezvolta programe coeremnte, pentru a comunica (şi) online cu alegătorii, pentru a-şi construi o imagine decentă (aici e vorba mai ales de PDL)?
UPDATE: 25 Noiembrie - Am mai găsit un candidat la deputăţie cu blog, tot din colegiul 22. Se numeşte Bogdan Ovidiu Popescu şi candidează din partea PRM. Blogul său e frumos desenat, centrat pe campanie, fără a include însă nici o urmă de program electoral. Omul ar putea fi chiar simpatic, dar se pare că nu prea are ce comunica din punct de vedere politic :(
23 noiembrie 2008
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Convorbire telefonică cu ... un hoț??
Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: - ...
-
De la o vreme, a pătruns și în rețeaua mea de prieteni nebunia cu Bună (virgulă) Bogdan (virgulă) . Hai să explic, că poate nu sunteți la ...
-
Uite câteva hărţi despre care generaţia mea nu a prea învăţat la şcoală. Le-am fotografiat la Chateau de Vianden , despre care am scris cu...
-
E simplu. Vă ofer două mostre din ce am auzit la TV, în timpul meciurilor de la Cupa Mondială (citatele sunt aproximative): Arbitrajul din U...
2 comentarii:
Daca faptul ca am spus deschis ca ma mut din cartier daca iese Sandru deputat inseamna partizanat politic, atunci da, sunt un partizan odios.
Limbajul utilizat, epitetele asociate personajelor despre care se discută în postarea cu pricina, dincolo de eventuala etichetă de "pamflet" (în sensul popularizat de Corneliu Vadim Tudor), indică partizanatul, exprimat printr-o atitudine ostilă faţă de unul dintre candidaţi. Că e vorba de partizanat politic sau nu, asta rămâne de văzut.
Trimiteți un comentariu