12 februarie 2009

Zborul şi recesiunea

Marţi, în avionul de Bruxelles care aterizează la Bucureşti după miezul nopţii, populat mai ales cu funcţionari de prin ministere, se afla şi un ministru. Zbura la clasa întâi. Motiv pentru care, un om oarecare din avion, om de afaceri după evaluarea mea, avea să întrebe cu voce tare, către unul dintre funcţionarii prezenţi, dacă e firesc ca ministrul de finanţe, cel care discută despre austeritate, să zboare la clasa Bussiness. De ce nu ar zbura la Economic, alături de toţi ceilalţi.

Oare aşa să fie normal? Să fie ministrul la fel ca ceilalţi oameni sau o fi mai important decât ei? Să fie altceva decât un funcţionar public? Să aibă dreptul la un buget special? Dar parlamentarii oare ar trebui să meargă cu Bussiness Class sau cu Economy? Oare ce economie s-ar putea face astfel la buget? Ar merita?

Oare de ce nu l-o fi întrebat nimeni asta pe ministru în faţă? De ce întrebarea a apărut abia după ce am aterizat şi eram în autobuzul ce ne transporta de la aeronava Tarom la clădirea aeroportului (cred că pe ministru îl luase vreo maşină specială, că nu l-am văzut prin autobuz)?

2 comentarii:

Codrin Scutaru, Blog de analiza politica si personala spunea...

Mai mult decat atat, conform unei hotarari de guvern date de Nea Salar, seful actual al fostului contabil de la Marmosim, demnitarii sunt obligati sa calatoreasca doar la clasa economy. Trebuia sa-i spuneti cateva nesimtitului.

oceania spunea...

daca bugetul e unul de austeritate normal ar fi sa calatoreasca la economic dar, stii cum se spune, capra raioasa e mereu cu coada pe sus.:)

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...