7 octombrie 2010

E vremea (permisivă) să mergem la plajă cu şefii RADET

Un comunicat de presă al RADET m-a informat pe 1 octombrie, că între 4 și 6 octombrie, regia respectivă va face „ample lucrări de modernizare” în zona în care locuiesc. Consecinţa: nu vom avea apă caldă. RADET preciza în comunicat că cel târziu la ora 24, pe 6 octombrie va relua furnizarea apei calde, dar că va depune eforturi de devansare a termenului.

Comunicatul include trimiteri implicite şi explicite către planificarea în avans a acestor lucrări: (1) sunt de modernizare; (2) de amploare; (3) previn riscurile de întrerupere a apei calde și căldurii în perioada cu vreme rece; (4) se derulează acum pentru că e o „vreme permisivă”.

Conform ANM, pe 1 octombrie erau afară, la Bucureşti-Filaret, în medie, 10 grade Celsius. Noaptea, temperatura a coborât către 2 grade. La fel s-a întâmplat și pe 2 și pe 3, și pe 4 când au început lucrările, și aşa o tot ţine şi azi, pe 7, la ora 16, când încă nu am început să avem apă caldă, și nici căldură.

Date fiind cele de mai sus, mai ales relaţia dintre temperatura exterioară și argumentul (4) al RADET, folosesc acest blog pentru a anunţa onorabilul RADET că mult iubitul și stimatul domn Mihai-Bogdan Becheanu, director general, cel ce semnează comunicatul din 1 octombrie, este, după umila mea părere, „un dobitoc”. Îl sfătuiesc pe numitul domn director să studieze învăţăturile tovarăşului Tudor Postelnicu, cel care îl precede ca mod de gândire şi care merită să îi fie mentor.

Altfel, îi urez să petreacă o plăcută vacanţă de vară la Polul Nord unde să se bronzeze profitând de vremea permisivă şi de urările locatarilor celor 130 de blocuri amintite în comunicatul pe care îl semnează.

5 comentarii:

Turambar spunea...

In dimineata asta, cind am dus-o pe Marta la scoala, am trecut pe linga o baltoaca mica ce avea o pojghita de gheata pe ea.

Sintem alaturi de voi si va compatimim. Nu, pe bune: fara gluma. Sa stai intr-o casa neincalzita cu copii, e o chestie tare timpita.

Mama lor de comunisti.


:(

Bogdan Voicu spunea...

Am băgat caloriferele în priză, am dat drumul la aer condiţionat pe cald, încălzesc apă şi mă spăl la lighean, ca pe vremea lui Ceauşescu.


Ceea ce mă revoltă este însă atitudinea. Nu e o intervenţie de urgenţă, ci una programată în bătaie de joc. Pur şi simplu, stimabilul nimeni de la RADET a aruncat nişte cuvinte pe acolo, cum că el, ca un adevărat tătuc, are grijă de oameni şi face lucrurile pentru binele lor, fiindcă vremea este "permisivă"...

parvan spunea...

Cred ca exagerezi :(

Constatarea cu "am fost un dobitoc" avea in spate o (auto)evaluare.

Ma indoiesc ca ca tov. Becheanu a efectuat o astfel de operatiune. Mai degraba cred ca a folosit un text mai vechi care "suna bine" ca sa nu zic ca probabil a "delegat" o secretara sa rezolve frica de hartia goala.

Ca individul nu-i considera pe locatarii acelor blocuri drept clienti ... e deja o problema de "sistem" :(

PS: offtopic: oricand puteti nu uitati ca sunteti invitati intr-o casa incalzita si cu apa calda (daca n-o fi vremea pt revizii la gaze)

Osterhase spunea...

Ai ajuns citat de fundatia Paturiciu!
https://www.fundatiadinupatriciu.ro/ro/media_room/stiri/365/De_ce_obtin_elevii_romani_rezultate_submediocre_la_testele_internationale

Bogdan Voicu spunea...

Avusesem o discutie, dar nu stiam ca newsletterul nostru a ajuns si acolo. Multam de link!


Ps. Newsletterul e aici :)

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...