Manea, manea de aaaaauuuuur….

Ha, ia uite aici cum manele capătă câţiva adepţi vestici şi ajung pe BBC. Acum câţiva ani, ziceam eu ceva despre faptul că ar putea avea potenţial. Acum, fără a-mi ascunde opinia că mi se par lipsite de gust şi muzicalitate, nu exclud următorul scenariu: manelele devin o modă trecătoare în Germania şi Anglia, apoi sunt prelucrate cult de câţiva muzicanţi pop şi de o mână de rockeri. Elemente din ele devin parte a culturii mondiale. Maneliştii români dispar de la sine, lipsiţi de auditoriu. Mai vorbim despre asta şi peste vreo zece ani, să vedem ce s-a mai întâmplat :)

Comentarii

Vlllad a spus…
Articolul asta (linkul de jos) mi se pare destul de OK, chiar daca provine de la un autor radical de pe o platforma a "noii stangi" de inspiratie occidentala.

Are un scurt istoric al ultimilor 20 de ani, un inceput de analiza de continut si o tentativa de explicatie sociologica.

http://www.criticatac.ro/3957/cum-au-ingropat-elitele-romaniei-manelele-o-poveste-cu-cocalari/
Bogdan Voicu a spus…
Eu aş zice mai degrabă că argumentul cu pricina (cel din textul la care ai trimis) este unul care răspunde răutăţii cu răutate şi care este suspect de mitocănie :(
Vlllad a spus…
Mie argumentul "si voi sunteti cocalari" mi se pare acelasi pe care il face Bauman cand vorbeste despre "turisti" si "vagabonzi" - cele doua categorii exprima aceeasi stare (a dizlocarii postmoderne) insa "turistii"/"imigrantii" (in cazul nostru intelectualii/clasa de mijloc) ii urasc pe vagabonzi (in cazul nostru manelistii) pentru ca le reamintesc de propria lor conditie, dar totodata turistii au nevoie de vagabonzi pentru a se putea distinge de ei.
Concluzie: daca nu am avea manelisti, probabil ca i-am inventa (sau am anatemiza alta categorie la indemana).

Postări populare de pe acest blog

Dragă cititorule (virgulă)

Vin alegerile locale: CORBEANCA 2020

Bullying