18 octombrie 2008

Să selectăm gunoaiele

Din 2015, UE ne obligă să selectăm gunoaiele, spune un articol din Adevărul, preluat de Ecomagazin acum câteva luni. Ce vrea UE e de bine, până şi regimul comunist consimţise că ar fi o chestie bună. Întrebarea este: o vom face aşa cum facem şi izolaţia termică a locuinţelor (de asemenea obligatorie conform unei norme a Comunităţilor Europene), adică să zicem ca ei şi să facem ca … unii dintre noi?! Faptul că în sectorul 6 din Bucureşti au apărut containere speciale pentru hârtie, plastic şi sticlă, fără nici o campanie serioasă de informare prealabilă, ajută oare la ceva?

3 comentarii:

Adrian Hatos spunea...

Intreaba-te unde ajung deseurile selectate in sectorul 6. Poate ca se reunifica in halda. Ce final fericit!

Anonim spunea...

Problema nu este lipsa de informare, ci nepasarea reala a celor care se ocupa de ele. Pe Bd. Uverturii, tomberoanele diferentiate sunt pline pana la refuz (deci oamenii recicleaza), si se ajunge ca sticlele de plastic sa fie aruncate pe jos, langa tomberon, din lipsa de spatiu. Probabil ca sunt ridicate o data pe luna. Tomberoanele sunt de forma. E doar un simulacru de civilizatie institutionala.

Ca sa nu mai zic ca pe timpul summit-ului NATO se instalasera in Piata Leul (langa Cotroceni,asadar) 3 tomberoane care dupa 2 saptamani au disparut.

Bogdan spunea...

@Vlllad: cu alte cuvinte "zicem ca ei, facem ca noi". Sună cunoscut???

@Adrian: din câte zice Vlllad nu se reunifică în haldă, ci direct pe trotuar :( Nu îmi iese din minte imaginea unei experienţe de acum 3-4 anii, din Gara de Nord. Aşteptam pe cineva şi am vrut să arunc ceva la coşul de gunoi. Am constatat că aveau coşuri cu deschizături diferite pentru hârtie, plastic, sticlă, resturi menajere. M-am bucurat niţel până am realizat că, de fapt, doar deschizătura era diferită, în coş fiind o singură pungă unde se strângeau toate, de-a valma...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...