La vot

Azi m-au surprins câteva comentarii apărute pe deja celebrul blog al lui Turambar ce prezintă rezultatele sondajelor CCSB. Comentariile la postul respectiv apar la 7 zile distanţă de la publicarea acestuia, afirmă măsluirea sondajelor şi ar putea fi provocate de staful de campanie al unuia dintre candidaţii la Primăria Bucureştiului (îmi imaginez şi cine!). Naivitatea lor mi-a adus aminte despre o întâmplare mai veche pe care o repovestesc şi aici:

În decembrie 1996, imediat după turul 2 al alegerilor pentru Preşedinţia României, mă aflam pe teren într-un sat din nordul Moldovei, aplicând chestionare fără nici o legătură cu alegerile.

Alegerile erau însă pe buzele tuturor, chiar dacă nu ne vorbeau despre asta: eram tânăr, educat peste medie, veneam dinspre Bucureşti, aveam aşadar cu totul alt profil decât votanţii locali.

Un bărbat însă nu s-a putut abţine şi mi-a spus of-ul său: "Cum vine asta, dom'le, să-mi spui mie că te văd că vii de la Bucureşti: Eu l-am votat pe Iliescu, frate-meu l-a votat pe Iliescu, şi vecinul Costică aici de faţă l-a votat pe Iliescu, ce să mai, TOT SATUL A VOTAT CU ILIESCU, cum se poate să iasă Emil ăla???"

Vecinul Costică, şi el de faţă, dădea din cap aprobativ. Ca şi bărbatul ce îmi vorbea, avea în jurul a 60 de ani, absolvise cam 4 clase şi se străduia să priceapă cum devine chestiunea cu democraţia asta...

Comentarii

Turambar a spus…
He. He he. Nu mai sunt. Cut cut cut. Orice se poate abera, insa nu accept forumujdi naimitzi care sa vina sa ne faca de rahat exact meseria din care ne mancam o paine cinstita, cu bataturi de Excel si de SPSS in buricele degetelor.

E vorba de o minim respect fata de profesia noastra, nu? :)
Anonim a spus…
@turambar: ai facut si paste intre cut-uri? ... ca m-a facut Bogdan curios :)

@bogdan: nu stiu daca ti-am mai zis dar in aceeasi iarna 96-97 ... intr-un compartiment de tren o batrana mi se vaita ca se vinde tara si zace pamantul nemuncit. Si la replica mea ca: gata .. s-a votat, orasul a vrut altfel, l-au ales pe Emil mi-a zis ca "nu-l lasa astia sa faca ce vrea el", -care astia?- "astia mari care ne conduc".

Atunci am teoretizat pe baza neintelegerii democratiei, reflexelor comunismului bla, bla ... dar de atunci am avut numeroase prilejuri sa-mi aduc aminte de convingerile dansei :)
Bogdan a spus…
@cristi: ti le trimit eu pe mail, ca nemilosul de turambar le taie pe toate. Din unul dintre ele se vede straveziu de tot si care e partidul din spatele miscarii. Oricum e cu subtilitati din alea de ale tale, ca indeamna lumea sa voteze cu un alt candidat :)))
Turambar a spus…
lol. nu e nevoie sa le fi salvat, ca sunt la kilog... ba nu, la tona, pe toate forumurile ziarelor. cum zice cineva de politica, sondaje sau de altea alea cu catindati in subiect, cum apare dorina georgina emilia cristi25r gogu grsj gabi si alte nikuri de macsim ecspetzie creatoare anonima sa ne spuna sa votam.

cu diaconescu, bineintzeles :)
Bogdan a spus…
Imi vin pe mail, in Outlook, si se duc intr-un folder al lor, asa ca se salveaza automat. Deh, reflexul aluia care are salvata toata corespondenta de prin 1997 incoace :D
Anonim a spus…
Ce subtilitati? am zis eu d-astea? :)) Poate doar la aia cu independentul tanar ... la care gusa s-a luat in serios si s-a defocalizat ... ca poate intra in gratii :)
Victima colaterala.

Postări populare de pe acest blog

Dragă cititorule (virgulă)

Vin alegerile locale: CORBEANCA 2020

Bullying