Am sesizat câteva lucruri amuzante/triste/surprinzătoare:
1. Nu există o denumire uniformă pentru site-urile celor 6 primării de sector. Este firească autonomia, însă cred că ar fi fost preferabil să aibă domenii oarecum similare, nu ca în prezent: www.primariasector1.ro, www.ps2.ro, www.sector3primarie.ro, www.ps4.ro, ps5.infochiosc.ro, www.primarie6.ro.
2. Mai toate site-urile sunt deosebit de încărcate, fiind greu de navigat (dovadă de slabă capacitate organizatorică?), cel mai urât din acest punct de vedere părându-mi-se cel al sectorului 2.
3. Unele autorităţi publice locale nu dispun de adrese de internet cu trimitere la instituţia mamă, ci de conturi deschise la Yahoo, Gmail, etc. De exemplu, un Birou electoral de Circumscripţie are adresa: becircumscriptie2@yahoo.com, iar Biroul Electoral Municipal foloseşte adresa alegeri.locale.bem@gmail.com 4. Unele primării au tendinţa de a categoriza capitolele lor de pe site în „informaţii utile”, „informaţii publice” şi alte câteva categorii. Eu ştiam că toate informaţiile sunt publice ;) 5. Toate observaţiile de mai sus şi cele ce urmează nu se referă şi la sectorul 5, site-ul primăriei de aici nefuncţionând de fel. 6. O surpriză neplăcută m-a întâmpinat la sectorul 3, unde, ca să pot accesa pagina, trebuie să activez JavaScript (folosesc Firefox cu NoScript şi AdBlock, ca să am viteză mai bună, să mă feresc de încărcarea a tot felul de reclame aiurea etc.). În plus, chiar şi după ce activezi Java, trebuie să dai căte două clickuri ca să navighezi prin meniuri :( 7. Tot la 3 m-a surprins un articol din prima pagină care anunţa că primarul de sector îşi inaugurase pagina personală de Internet. La prima vedere pare a fi un anunţ privat făcut pe bani publici. 8. În sectoarele 1, 3 şi 4, fotografia (în cazul sectorului3 – fotografiile) primarului sunt cele care domină prima pagină. La sectorul 6 surpriza plăcută este că primarul nu apare deloc pe prima pagină. La sectorul 2, primarul apare însă într-o fotografie mai mică, care nu ia neapărat prim planul. 9. Am reuşit să regăsesc repede informaţia pe care o căutam – lista secţiilor electorale, în format .pdf în cazul sectoarelor 1 şi 2 şi .xls la sectorul 4 (o surpriză deosebit de plăcută!). La sectorul 6 am dat repede de informaţie, însă oarecum întâmplător, iar formatul este .html, ceea ce nu e plăcut, dar este acceptabil. La sectorul 3 încă mai caut lista cu pricina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu