O ratare sociologică

Diverse agenţii însărcinate cu păstorirea ştiinţei de la noi au avut iniţiativa lăudabilă de a strânge legăturile cu diaspora ştiinţifică românească, organizând o conferinţă mamut, pluridisciplinară. Sesiunile în plen sunt urmate de workshop-uri dedicate unor teme înguste, focalizate pe ramuri de ştiinţă, ceea ce face conferinţa cu adevărat interesantă şi utilă pentru cercetătorii români, pentru cercetarea românească în ansamblul ei.

Nu mă pot opri însă să nu constat din nou rolul de outsider al ştiinţelor sociale, al sociologiei în particular. Nu există nici un workshop al ştiinţei respective, iar cel dedicat ştiinţelor politice este dominat de filosofi şi teologi!

Fără îndoială mai sunt şi alte ştiinţe în aceeaşi situaţie (istoria, geografia), iar problema nu este a organizatorilor, ci în primul rând a comunităţii academice din ramurile respective.

Cum pe mine mă interesează sociologia, notez pentru moment incapacitatea celor ce ne mişcăm în mediul academic respectiv de a impune disciplina noastră ca şi ştiinţă. Şi promit, din nou, că revin la subiect.

Comentarii

Anonim a spus…
:) asta cu ratarea e contagioasa :)

Dar daca dupa o ratare se alege ceva bun ... poate fi mai utila decat un succes care nu genereaza nimic :)

Postări populare de pe acest blog

Dragă cititorule (virgulă)

Vin alegerile locale: CORBEANCA 2020

Bullying