2 martie 2008

Leapşa de Mizil

Ce aţi face dacă aţi fi dictatoare sau dictator de Mizil?

Cam aşa sună leapşa lansată de Turambar.

Mai întâi m-am gândit că m-aş muta la Urlaţi sau la Băicoi, că au nume mai faine, numa’ bune pentru un dictator care se respectă.

Mai apoi însă mi-am dat seama de avantajul strategic al Mizilului şi, în calitatea mea de dictator, am direcţionat banii mizilenilor către trei investiţii majore:

  1. Linia de tren ultrarapid, Buzău-Mizil-Ploieşti-Bucureşti, cu fiecare segment străbătut în maxim 15 minute.
  2. Organizarea de un mega-concert la două săptămâni.
  3. Organizarea a festivalului vinului, a doua zi după concert.
  4. Înfiinţarea unei universităţi, cu predare în limba engleză, centrată pe ştiinţe sociale şi pe vinificaţie, la care să angajez teaching staff multinaţional, şi care să ţintească studenţi din Europa de Est şi de Sud.

Restul vine de la sine.

3 comentarii:

finix spunea...

Esti un dictator suficient de pasnic pentru a puna la indoiala insasi definitia tiranului. Nu tu sange, decapitari, politie politica... :)

Bogdan spunea...

He,
Iniţial mă gândisem să instaurez democraţia :)), apoi însă am zis că dacă bagi un concert la 2 săptămâni, faci universitate, şi festival al vinului (care e mai scump decât berea), adică atragi turişti "culturali" şi creşti niţel aspiraţiile, este pentru mulţi atât de oprimant, încât ar prefera poliţia politică, tortura în public şi executarea prin aruncarea de pietroaie în condamnat :)

Turambar spunea...

Hmmmm... Stiinte sociale si vinificatie. Vreau si eu o catedra aici. Semnificatia sociala a actului de consum, cu exemplificari si variatziuni cotidiene. Merge la anul trei. Un curs de doo ore. Cinci seminarii - restul zilei.

Cu respect si consideratziune,
Profesor in vinificatzie, tzuicologie si whiskicultura,
Turin Turambar de Telega

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...