Proprietarii

Am mai scris despre cum unii cred că sunt proprietarii domeniului public şi se poartă ca atare. Cel mai adesea găseşti fenomenul în modul de parcare: parchezi liniştit într-un loc public şi apoi te trezeşti blocat de câte unul care pretinde că ar fi trotuarul lui, blocul lui, oraşul lui etc., chit că nu are nici cel mai mic act care să îi ateste vreun drept asupra colţişorului de asfalt cu pricina.Despre amploarea fenomenului am învăţat acum câteva săptămâni:

21.03.2011, ora 13:24, Bucureşti, Calea Plevnei, la intrarea dinspre Piaţa Kogălniceanu

Maşina din imagine a fost drastic sanţionată prin ridicarea ştergătoarelor de un cetăţean anonim pentru îndrăneala de a fi parcat pe locul despre care individul crede că îi aparţine (nu am zărit niciun marcaj în acest sens prin zonă). Cum maşina aparţine Primăriei, cea care gestionează spaţiul public, aş zice că e deja vorba de o acutizare a acestor practici urbane.


(Concluzia cred că rămâne validă şi dacă ar fi fst totuşi pacare de reşedinţă, iar eu nu am observat, caz în care maşina primăriei nu avea ce căuta acolo).

Comentarii

Turambar a spus…
Nu era mai simplu cu o cheie? Simplu eficient moralizator. Sanctiune publica la o fapta publica, nu? :)
Anonim a spus…
Adica cu o cheie sa incerce sa o deschida, porneasca si sa o mute astfel incat sa faca loc pietonilor. La asta te refereai? :)

Postări populare de pe acest blog

Dragă cititorule (virgulă)

Vin alegerile locale: CORBEANCA 2020

Bullying