29 decembrie 2008

Românii faţă de europeni: prientenii sunt mai puţin importanţi, dar la religie nu ne bate nimeni

Pentru români, religia contează mai mult decât în majoritatea ţărilor europene, în timp ce nimeni nu ne întrece în a acorda mai puţină importanţă prietenilor. Migranţii românii însă sunt mai altfel în această privinţă.

Cam asta spune primul newsletter rezultat din EVS 2008 şi din sondajul valorilor migranţilor români. Cei interesaţi pot găsi datele în pagina grupului românesc pentru studiul valorilor sociale.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Dar oare nu ar trebui sa spunem mai intai daca exista intr-adevar "valori sociale"? Aceasta conceptualizare mi se pare cel putin suspecta. In ce sens "valori sociale"? Ce inseamna "valori sociale"? Nu mi se pare a fi o evidenta, iar pe langa acest lucru, un astfel de studiu nu spune aproape nimic si nu aduce in nici un caz un plus de cunoastere cu privire la teoria axiologica.

Bogdan spunea...

Din fericire, lumea e suficient de complexă ca să mai existe şi alte lucruri interesante exceptând teoria axiologică, indiferent cum defineşti obiectul cu pricina. Iar studiul de faţă are alte obiective decât cel în raport cu care încerci să îl evaluezi.

Valorile sociale reprezintă eticheta unui concept cu o tradiţie de studiu de mai bine de 50 de ani sub actuala denumire. Altfel, ele sunt discutate de măcar 150 de ani...

Există numeroase resurse disponibile gratuit pe Internet în acest sens. O sinteză în limba română poate fi regăsită în pagina echipei româneşti pentru studiul valorilor sociale referită în textul postării. (adresa exactă a sintezei cu pricina: link).

Dan spunea...

Buna ziua.
Ati putea sa imi spuneti, va rog, ce design de grafic ati folosit pentru prezentarea acestor date (eventual cum trebuie aranjate datele)? Presupun ca este un design PowerPoint, dar pe care nu il gasesc.

Multumesc,
Cu stima,
Dan

Bogdan Voicu spunea...

E un grafic de Excel...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...