14 iunie 2008

O sâmbătă

E sâmbătă. Am încheiat mai devreme un articol şi l-am trimis către lectură. Îmi place esenţa sa, nu mă satisface însă forma. Probabil că voi mai avea de umblat la el. Lucrez acum la macheta de introducere pentru o bază de date. Am muncit la ea cam 3 ore şi mai am încă o oră de tras. Între timp m-am uitat pe la meciuri, şi, ca hobby, mi-am dat cu părerea pe un blog sau două. Mai am o listă cu 4 puncte pe care ar trebui să le rezolv în noaptea asta. Irina a făcut niţică temperatură, 39 de grade. Acum s-a dus. Afară s-a mai răcorit. Aş vrea să scriu un post despre cea mai murdară campanie electorală la care am asistat. Dar o să o fac luni, marţi sau când s-o mai ivi niţel timp de pus frustrări în format digital.

Ascult Paatos. E sâmbătă noapte. Zilele următoare o să mai aud câte un mediocru explicându-mi că în sectorul public oameni nu muncesc aşa cum o face el, marele om lucrător în privat, o să mai aflu de la vreun alt mare om că sunt un prost, aşa cum sunt toţi cei care au meseria mea, o să aflu de la vreun coleg că nu sunt loial institutului dat fiind că îmi permit să public în afara ţării, o să asist la promovări ale unor mediocrii complexaţi care se prefac că-şi fac meseria şi se rup în figuri practicând varii forme de consum ostentativ.

Până atunci însă mă bucur de o noapte calmă, cu mult de muncă, şi ascult Paatos. Ceea ce vă urez şi vouă. Votare plăcută, mâine!

9 comentarii:

Anonim spunea...

curat murdar :)

si poate prea heirupista.

mai stii posterul alb-negru cu Van Damme pe vremea cand candida tenismen-ul?

Bogdan spunea...

Nope. Nu mi-l amintesc defel.

Bogdan spunea...

A, si nu e tocmai heirupista. E doar o parte din ... viata academica ...:(

Turambar spunea...

:) Consum ostentativ, ai? Mama lor... :)

Bafta cu temperatura Irinei. D'ale copilariei.

Pathos, ai? Trebuie sa'i caut shi eu, sa vad cum suna. Dupa coperta, suna, nu gluma.

Noapte buna!

Anonim spunea...

Candida Ilie Nastase pt PDSR (parca) ... si intr-o noapte s-a umplut Bucurestiul de foi A4 xeroxate ... cu ... Votati Van Damme.

Bogdan spunea...

==)

Adrian Hatos spunea...

Om harnic, muncitor. Ai noroc ca nu lucrezi la universitate, ca ti-ai fi consumat mult mai mult timp cu alegerile, tragerile si sapaturile recente. Apoi trebuia sa-ti gestionezi in toate felurile pozitia printre placile tectonice ale sociologiei (citeste tabere, catedre si pseudocatedre vrajmase etc.). Adauga la astea toate nimicurile administrative plus partea didactico-represiva pentru care esti, defapt, platit, si intelegi ca in realitate esti de invidiat, monser!

Bogdan spunea...

Monşer Adi,
Ai o viziune idilică asupra cercetării :)))

Şi la mine părţile administrative sunt sufocante. În săptămâna în care se încheie azi am fost ocupat cu rezolvat chestiuni precum pusul-banilor-la-bănci-pentru-colaboratori, mers-la-poştă-şi-trimis-scrisori, făcut-calcule-şi-calculele-de-gestiune-financiară, şedinţe administrative, şi, desigur, acelaşi navigat printre beligeranţi. Asta dincolo de scris, comisii de doctorat, discuţii legate de cercetarea propriu-zisă, pentru care rămâne atât de mult timp că trebuie să le rezolv mai degrabă în week-end...

Ce e drept, nu am o normă mult supraîncărcată de predare, pentru care chiar te compătimesc :(

Deh, Romania.

Adrian Hatos spunea...

Iar despre campanii murdare, am putea face o conferinta, sau macar un workshop exploratoriu. Impresia mea este ca diferenta a facut-o profesionismul campaniei murdare - au castigat mai mult cei care au convins ca ei nu, niciodata, nu recurg la procarii calomnioase si alte alea. Unii au ramas la tehnicile neanderthaliene de prin 'pasopt sau 2000 in timp ce altii, sincroni cu evolutia opiniei publice, au produs distrugeri in masa purtand masca unor ingerasi. Revin la idee - toate campaniile au fost si sunt murdare, difera doar ascutisul sabiei si calitatea manusilor.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...