31 martie 2008

Protestanţii comunişti ruşi în faţa istoriei :)))

Comunismul este o manieră de guvernare a unei ţări prin care se dă putere cetăţeanului de rând. La începutul anilor 1900 au avut loc revoluţii comuniste în mai multe ţări, inclusiv în Rusia (în 1917) şi în China (1949). Comuniştii s-au descotorosit de regi şi proprietari de pământuri, au organizat cooperative în care oamenii împărţeau terenurile şi produsele.

Citatul deschide capitolul „Revoluţiile comuniste” din Enciclopedia Disney. Vol. 1. Istoria omului, cărticică de 60 pagini, destinată lecturii copiilor, tradusă din limba engleză şi etichetată drept ediţie de lux. Comunismul are alocat două pagini în cărticică, singura referinţă negativă indicând faptul că Mao, în perioada 1966-1976, a căutat să controleze cultura şi modul chinezilor de a gândi, a munci şi a trăi. De altfel singurele ţări referite în text sunt URSS/Rusia, China, Cuba, Vietnam şi … SUA.

Mai aflăm în plus şi despre nişte comunişti protestanţi ruşi (vezi imaginea).

Cuvinte cheie: comunişti protestanţi ruşi, editori deştepţi, traducători inteligenţi, îndoctrinare americană, poze colorate, ura-şi-la-gară.

3 comentarii:

Turambar spunea...

Damn! Si cand te gandesti ca am cumparat-o si eu, ca m-a frecat Marta la cap.

Dar acolo nu m-am uitat. Am dat cateva pagini, mi-am dat seama ca e rumegus cu info destul de putzina. Insa pentru un copil de 7-8 ani m-am gandit ca are densitatea bine gasita de info.

Se pare ca nu... :(

Claudiu Tufis spunea...

E problema de traducere. Protestatarii s-au trezit protestanti. Asa le trebuie daca doreau sa fie tratati corect: sa puna osu' la treaba

Turambar spunea...

vrei sa spui "sa puneze osificarea la trebulizare". vorbeshte corect traducereshte, pls

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...