23 august 2008

Creta: Hania

Dintre orăşelele cretane, Hania este cel ce mi-a plăcut cel mai mult. Aşezat spre vest, cam la 150 de kilometri de Hania şi 75 de Rethymno, localitatea şi-a păstrat structura medievală, portul vechi fiind adorabil, în ciuda degradării unora dintre clădiri. La mal, în apa extrem de limpede se pot vedea zbenguindu-se varii peşti, există vaporaşe cu fundul de sticlă ce oferă scurte tururi, se poate merge pe zidurile vechilor fortificaţii (pornind de la Muzeul Marinei, însă acesta este deschis doar până pe la ora 4 după amiaza). Multe hoteluri, terase şi străzi au nume italieneşti, amintind de stăpânitorii veneţieni.

Tip:
* parcarea cea mai bine plasată este cea de lângă vechiul port. Trebuie urmate indicatoarele cu „Old Harbour”, nu cele cu „Old Town”, ocazie cu care se ocoleşte practic întreg oraşul vechi, cu o privelişte bună asupra zidurilor, şi se ajunge chiar la ieşirea către mare.




Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...