1 noiembrie 2008

Libertatea de expresie şi palinca de Bihor

Preşedintele Consiliul Judeţean Bihor, un pastor, a decis ca angajaţii respectivei autorităţi să vină, dacă vor, în fiecare zi de luni cu o jumătate de oră mai devreme la serviciu. Motivul este simplu: săptămâna de lucru începe cu o slujbă religioasă. Cum sunt mai multe culte, slujba se desfăşoară prin rotaţie într-un alt rit.

Evident, formal prezenţa la slujba de luni nu este obligatorie. Ţinând însă cont de tradiţionalismul ierarhiilor din organizaţiile româneşti, aş zice că de facto lucrurile nu stau chiar aşa.

Mă întreb prin urmare dacă această jumătate de oră suplimentară o fi plătita (drepturile angajaţilor??) şi, mai ales, cum poate respecta libertatea de conştiinţă o instituţie publică care propovăduieşte apartenenţa la o religie.

În fine, nu mă pot abţine să nu mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă Şeful Consiliului Judeţean ar fi fost originar din Rieni...

6 comentarii:

Adrian Hatos spunea...

Frate Voicule, esti pe aproape. Fabricantii de la Rieni sunt sponsorii principali ai PNL. Precum vezi, partidul guvernamental are o strategie halucinogena diversificata: daca nu merge cu opiul popoarelor, poate merge cu palinca.
Adevarul e ca se intampla lucruri stranii in Oradea. Unul din autobuzele regiei locale de transport a fost vopsit cu norisori diafani si versete, probabil in cadrul unui program de educatie spirituala pentru soferi. Iar ora de rugaciune 'voluntara' e mai mult o tactica de disciplinare prin umilire a aparatului CJ decat orice altceva.

Bogdan spunea...

Oare cate voturi o aduce autobuzul ăla??

Adrian Hatos spunea...

vreo 15%, din care doua treimi penti si o treime bapti
merita (Hatos 1:3)

Anonim spunea...

Pana la urma bancile tricolore ale lui Funar erau mai atractive... :))
Bine (sau nashpa!) ca nu a ajuns Pres de CJ un medic ginecolog! Ce tramvaie ar fi circulat prin Oradea...

Andreï spunea...

@anonim: pai de-aia n-a ajuns! ce-ai fi vrut, sa-i duca cu autobuzele-elea la biserica? ;-)

(ma rog, poate direct de la maternitate...)

Andreï spunea...

ma rog, tramvaie... de la rieni mi se trage! :-(

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...