2 octombrie 2009

Poker electoral

Evenimentele cu demiterea vicepriministrului şi continuarea lor mi s-a părut un soi de poker jucat la cacealma. Cel mai inovativ a fost, ca de obicei, preşedintele, cu a sa propunere de mediere: ministrul să fie de la opoziţie sau măcar un tehnocrat. A fost un soi de joc în care orice făceai pierdeai, aşa că toate părţile au amânat decizia. Până la urmă tot preşedintele a oprit licitaţia, semnând o cerere pe care gurile rele zic că şi-ar fi trimis-o singur, prin intermediul lui Boc.

Rămâne de văzut dacă are cineva vreun as prin mânecă, cine va umfla potul şi dacă miza va fi cumva plătită de populaţie.

Altfel, nu e altceva decât un exerciţiu democratic firesc, bruiat doar de capacitatea redusă de comunicare şi negociere a actorilor implicaţi.

2 comentarii:

Anonim spunea...

pot sa-ti pun o intrebare asa de pamplezir ? pai daca e asa cum zici cu actorii - in urma cu luni de zile mi-ai zis ceva de o multime de studii facute de domnia ta si academia - asadar : de ce rezultatul unei campanii electorale este atat de ? ...(ne)satisfacator ?

p.s. are sociologu vreun rost pe lumea / societatea romaneasca ? ca de "salariile" alea de care te plangea(i) stiu chiar si eu ca intelectualu trebuie platit si dupa merite - si dupa studii - si evidama dupa rezultatele pe care le ...aaaa, reclama ?

p.s. bleah ! cat circ electoral ! noi a facut aici proces scurt ! cdu - nu a primit increderea "poporului" au ramas constant la procentul de acum 4 ani ! spd - au fost grav - brutal pedepsiti pentru infidelitatea lor de la linia adevarata SOCIAL-DEMOCRATA - restul fdp - au inregistrat un plus care sper ca ii determina la o politica indrazneata si prietenoasa unui public larg - grüne - s-au mentinut admirabil la linia lor fidela !

ingrijoratori sunt "Die" Linke" - pentru ca... atunci se cade in extreme cand oamneii isi pierd idealurile . da ! un trend mai periculos nu poate sa fie decat intrepretat drept semnal de alarma ! voila !


also ? ce probleme aveti ? ROGER !!!

Anonim spunea...

bine ! am zis toate astea numa` asa - pentru ca - TU sustinea(i) ca suntem cam ..naja .. oarecum si cat de cat asemanatori !
eu am vrut sa-ti zic ca sociologia in doiciland are alte EFECTE pe langa FACETTE ! ca de METODE - sigur - nici sa nu amintim !

asa trebuie sa se intample .. ca dupa studiile indelungate si prezentate "poporului" explicate si puse la dipozitia acestuia ( poporu) urmeaza sa-ti pui bratele incrucisate si sa astepti :)) nu ?
daca azi nu iese nimic, miine la fel, peste un an indentic - te asezi TU ( institutia ) umpic sub semnul intrebarii ???????? DA ?

bine ! la noi in general dupa fiasko-uri CAD capete ca si la cimitir :)) !
dar cum afirma(i) chiar TU - cine se "aseamana" se aduna ? huh .. sa nu cerem niscaiva gentest ? numa sa fim siguri :))

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...