15 noiembrie 2007

Cronici tradiţionale: (I) Adevărul adevărat

Adevărul e unul şi numai unul. Iar dacă noi/eu am venit la putere, acum, e pentru că deţin/deţinem adevărul absolut. Diferit faţă de adevărul celor de dinantea noastră, că altfel nu i-am fi schimbat. Aşa că trebuie să schmibăm tot. Strategii, planuri, tot. Şi ce dacă administraţia anterioară a băgat mulţi bani acolo? Băgăm şi noi, de două ori mai mult, ca să facem strategia noastră, planul nostru de dezvoltare pe termen lung, apoi începem să implementăm noua strategie, cea adevărată. Da, întâi o pregătim, apoi implementăm. Cum când? Peste patru ani!

PS. Discurs valid mai ales în societăţi tradiţionale, orientate explicit către prezent şi trecut, nu către viitor. Postat aici şi acum, dat fiind că peste fix un an o să fie noi alegeri.

Un comentariu:

Magda spunea...

Asa-i, Bogdan! Din pacate, asta e nu doar boala politicienilor. Se intampla si la case mai mari. Oare nu e un rezultat al modului in care ni s-a facut educatia? Mereu profesorul are dreptate, un singur manual detine tot adevarul, examenele se iau daca ai memorie buna si esti in stare sa redai unicul adevar....Apoi, prea des judecam in dihotomii...ori e bine, ori e rau...aveam prea des dileme, in loc sa avem proiecte alternative, intrebari multiple si scenarii posibile..nu-i asa?

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...