Am găsit întâmplător la supermarket (Cora, în Militari) o brânză interesantă. Se cheamă Năsad şi e produsă de Napolact. Ca tip, este un brie, însă cu o consistenţă mai apropiată de caşcaval. În cutia dreptunghiulară de lemn în care este prezentată, găseşti şi un interesant istoric al brânzei cu pricina: acţiunea se petrece în urmă cu câteva secole, în Ţaga, acolo unde Napolact are astăzi o fabrică. Nişte săteni ascund un coş cu alimente într-o peşteră, să nu îl găsească groful. Revin la peşteră după câteva săptămâni. Brânza nu s-a împuţit, şi-a schimbat doar culoarea, iar sub crusta gălbuie zace o adevărată delicatesă. Groful adoptă sortimentul ca delicatesă locală ...
Năsal este o brânză de gustat şi de revenit la ea cât mai des. Are o prezentare mai mult decât onorabilă, merge făcută cadou rudelor din străinătate sau străinilor cărora vrei să le dai ceva alimentar care să le amintească de România.
2 comentarii:
Chiar in seara asta, la un party post-party Marta :), discutam despre certele calitati specific olfactive ale Nasadului. Imi amintesc cand am pus o data o cutie de Nasad (sau Nasal? tot timpul incurc) in frigider, invelita in doua (2; dva, two) pungi de plastic bine legate la gura. Sa nu puta in frigider. Te-ai gasit: a doua zi a trebuit sa evacuam tot si sa mazilim branza pe pervazul ferestrei. Am mai tinut-o acolo aproape o saptamana si pe urma a trebuit sa-i dam eject.
Stii care e problema? Se vinde la cutii prea mari, nu potzi s-o mananci dintr-una, maxim din doua lovituri, si trebuie sa o depozitezi undeva. Shi aici incepe distractia. Because, pentru neinitziatzi, it really stinks... :)
Marta ii spune branza ciorapel. Guess why... :)
Aşa e cu dimensiunea cutiilor, şi eu preferam una mai mică.
Însă, bucata pe care am cumpărat-o eu miercuri din Cora, nu miroase deloc! Ca dovadă, o parte din ea încă se mai află în frigider.
O fi chestie de noroc ...
Trimiteți un comentariu