Năsal, de la Napolact
Am găsit întâmplător la supermarket (Cora, în Militari) o brânză interesantă. Se cheamă Năsad şi e produsă de Napolact. Ca tip, este un brie, însă cu o consistenţă mai apropiată de caşcaval. În cutia dreptunghiulară de lemn în care este prezentată, găseşti şi un interesant istoric al brânzei cu pricina: acţiunea se petrece în urmă cu câteva secole, în Ţaga, acolo unde Napolact are astăzi o fabrică. Nişte săteni ascund un coş cu alimente într-o peşteră, să nu îl găsească groful. Revin la peşteră după câteva săptămâni. Brânza nu s-a împuţit, şi-a schimbat doar culoarea, iar sub crusta gălbuie zace o adevărată delicatesă. Groful adoptă sortimentul ca delicatesă locală ...
Năsal este o brânză de gustat şi de revenit la ea cât mai des. Are o prezentare mai mult decât onorabilă, merge făcută cadou rudelor din străinătate sau străinilor cărora vrei să le dai ceva alimentar care să le amintească de România.
Comentarii
Stii care e problema? Se vinde la cutii prea mari, nu potzi s-o mananci dintr-una, maxim din doua lovituri, si trebuie sa o depozitezi undeva. Shi aici incepe distractia. Because, pentru neinitziatzi, it really stinks... :)
Marta ii spune branza ciorapel. Guess why... :)
Însă, bucata pe care am cumpărat-o eu miercuri din Cora, nu miroase deloc! Ca dovadă, o parte din ea încă se mai află în frigider.
O fi chestie de noroc ...