29 noiembrie 2007

Mălina Voicu. România religioasă



Cam aşa arată coperta celei mai recente cărţi a Mălinei (România religioasă. Pe valul european sau în urma lui?).

Mai multe detalii, pe site-ul editurii.

6 comentarii:

Andreï spunea...

Felicitari Malinei! Abia astept sa citesc... ;-)

Anonim spunea...

Adica, fii putin mai explicit, te rog, pentru ca nu inteleg...

Bogdan spunea...

@anonim:
Textul postării spune că există o carte şi o promovează.

Anonim spunea...

Domnule, Malina Voicu vorbeste de elemente de modernitate religioasa in Romania actuala ignorand un aspect extrem de important si anume faptul ca aceste elemente nu pot fi categorizate ca elemente noi,surprinzatoare, intrucat imbinarea credintei oficiale cu altele elemente de credinta a fost o caracteristica a fiecarui timp. Am putea spune ca modernitatea religioasa coexista dintotdeauna cu traditionalismul religios.

Apoi, secularizarea in Romania nu poate fi analizata doar sub aspectul politic. Inaccesibilitatea Bisericii in sfera politicului este o poveste de adormit copiii, intrucat se cunoaste forta politica latenta a Bisericii. De asemenea indicatorii pentru secularizare nu sunt luati ca atare, ci este vorba de o accentuare unilaterala a unor aspecte insuficiente si mai ales lipsite de date comparative, intrucat in Romania a fost imposibil de realizat studii privind religiozitate.

Sunt multe chestiuni de metoda si de logica! Oricum...le mai semnalam indata ce ne mai lamurim cu punctul de vedere al doamnei Voicu.

E bine insa sa nu ne grabim a face afirmatii spectaculoase! Oricum, initiativa este laudabila.

Bogdan spunea...

Din cele ce spuneti in comentariu, stimate domnule anonim, deduc ca nu va referiti la cartea de care este vorba in postare?????

Nu am observat, de exemplu, in volumul cu pricina, nici un fel de abordare a secularizarii "doar sub aspectul politic".

De asemenea imi permit sa remarc faptul ca "modernitatea religioasa" pe care o pomeniti si ceea ce ce afla in primele doua fraze ale comentariului dvs. nu au aproape nici o legatura ...

Anonim spunea...

Da, domnule Voicu. Ati remarcat corect!Ma refeream la un articol despre modernitatea religioasa in societatea romaneasca. Credeam ca acest articol face parte din cartea Romania religioasa.

Revin cu scuzele de rigoare. Cartea este interesanta si se simte ca a fost pus mult suflet. Felicitari!

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...