20 mai 2008

Chestionar adresat românilor stabiliţi în afara ţării

Gata i-am dat drumul.

Îl tot pregăteam de mult, de prin 2003. Acum chiar se întâmplă.

Ne uităm concomitent la cum gândesc românii din ţară şi cum o fac cei din afara ţării, pe grupuri înguste de status. Aceasta este ţinta noastră finală, iar studiul lansat ieri noapte, alături de valul 2008 al EVS, desfăşurat zilele acestea în România şi în lume, ne vor ajuta în acest sens. Completăm cu date din WVS 2005 pentru ţările din afara Europei.

Aşadar, dacă eşti român stabilit temporar sau definitiv peste graniţe şi vrei să ne ajuţi în proiectul nostru, te rugăm să completezi chestionarul descris aici sau aici. De asemenea, dacă ai prieteni care pot fi interesaţi de demersul nostru şi îi poţi direcţiona spre chestionar, îţi rămânem recunoscători.

3 comentarii:

Turambar spunea...

Noi avem in mai multe sondaje intrebarea daca au pe cineva din gospodarie plecat. Cand se termina nebunia cu alegerile, adu-mi aminte sa sap dupa ele, sa selectez nr-le de telefon si sa ti le dau, sa luati legatura cu ei.

Bogdan spunea...

Multam, insa nu as vrea sa intru pe a utiliza un al patrulea criteriu de selectie, oarecum diferit de restul. Primul este ajunsul din prieten in prieten, al doilea este postarea in grupuri/forumuri/asociatii akle romanilor din strainatate, al treilea accesarea din site-ul proiectului. Raspunsul la fiecare din cele 3 cai de a ajunge la subiect implica un grad mare de voluntariat al subiectului. Daca mergem pe accesare directa pe surse oarecum formalizate, riscul este sa obtinem un altfel de bias la raspuns, ceea ce poate produce dificultati de interpretare a rezultatelor...

Turambar spunea...

OK. Next time, then :)

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...