25 ianuarie 2009

Generosul ... fariseu ??

Un ministru oarecare a declarat zilele trecute că este solidar cu Guvernul şi este gata să renunţe la o parte din posturile din Ministerul pe care îl conduce. Ideea era că ministrul cu pricina, o doamnă blondă, îşi dovedeşte astfel generozitatea: dă afară din oameni şi munceşte mai mult, cot la cot cu cei rămaşi, fără a cere bani suplimentari, ca să iasă ţara din criză.

Ministrul cu pricina, onest, a spus că de fapt nu e chiar nevoie să dea oameni afară, pentru că ministerul pe care îl conduce, are acoperite momentan cam 70 din cele 210 posturi alocate. Probabil, chiar vor fi câteva angajări, însă în mod cert nu vor atinge cifra totală de 210.

Înainte însă de a mă cuprinde extazul în faţa generozităţii celei cunoscute ca o prietenă a preşedintelui Norvegiei, m-am uitat şi la motivul pentru care ministerul nu are suficienţi oameni: tocmai s-a înfiinţat.

Mă opresc aici, ca să nu mai pierdem timpul repetând povestea în care cuvintele cheie sunt Radio Erevan, Lada, dat, bicicletă, luat...

2 comentarii:

Claudiu Tufis spunea...

tocmai ma calmasem si a trebuit sa vii tu sa imi aduci aminte din nou de ea :D

Anonim spunea...

Esti rautacios. Doar "s-a infiintat", oamenii erau deja angajati e drept la alt minister. Acum au capatat doar titulatura ... si spera sa aiba si un "obiect de activitate".

Personal cred ca austeritatea la ministerul turismului ... e o stire cu efecte functionale :).

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...