10 aprilie 2012

Calitate universitară

Fotografia de mai jos surprinde un colţ dint-un poster prezentat la o conferință studențească. Lucrarea a fost considerată suficient de bună pentru a fi plasată la avizierul facultăţii de ştiinţe sociale cu pricina. În colţul surprins în fotografie este indicată bibliografia, compusă din Wikipedia şi trei alte site-uri (site-ul European Values Survey, site-ul World Values Survey şi site-ul European Quality of Life Survey, de unde autorul a preluat tabelele şi graficele din poster).


Mă aștept ca la o conferință studențească, lucrările să fie cel puțin de calitatea celor prezentate la seminar. La o facultate serioasă, având o astfel de bibliografie, autorul lucrării ar fi picat fără prea multe ezitări orice examen. Există însă cel puţin o universitate în care se predă în limba română și care, în vara lui 2011 (când am făcut fotografia), considera astfel de lucrări suficient de reprezentative pentru a le pune la avizier.

Un comentariu:

Barbu Mateescu spunea...

Hai să nuanţăm. Omul a citat pagina principală din Wikipedia, nu un articol. :)

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...