11 iulie 2007

Discriminare?

„Nu vreau ca romanii care vor sa mearga sa munceasca in Italia sa aiba de suferit din cauza unui grup restrins de cetateni de etnie roma“ si „Acesti romi comit toate infractiunile posibile, de la tilharie si prostitutie pina la jafuri organizate si trafic de droguri“. (una dintre sursele stirii este Cotidianul, jurnal potrivnic fatis lui Tariceanu)


Asta a declarat Tariceanu in urma cu aproape o saptamana. O organizatie non-guvernamentala l-a reclamat la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Motivatia este simpla: se pare ca ar exista o lege care zice ca nu ai voie sa asociezi infractiuni de orice tip cu o etnie sau alta.

Trec peste absurdul cererii (a ignora faptul ca problema cu pricina apare mai des la o populatie de o anume etnie reprezinta in mod evident o infractiune la dezvoltarea de politici de corectare a problemei respective) si dezvolt mai departe:

Sa zicem ca observam ca o etnie are nevoie sa fie ajutata. Purtem dezvolta politci specifice? Pai nu, ca asta ar insemna sa asociem problema cu etnia.

Concluzia: ONG-ul cu pricina ar trebui sa se autodenunte si sa se autodizolve :)

// just joking.

3 comentarii:

Parvan spunea...

da de asta ce zici:
... 80% din copiii nescolarizati apartin comunitatii rrome", a declarat Traian Basescu in alocutiunea sa.


http://hotnews.ro/articol_78400-Basescu-Invatamantul-romanesc-este-ineficient-nerelevant-inechitabil-si-de-slaba-calitate.htm

Parvan spunea...

nu, nu-i despre basescu, tariceanu nici despre... injuraturi prezidentiale ci despre lucruri care.... nu se rezolva doar prin faptul ca nu e voie sa le spui.

Bogdan spunea...

Pai atunci ... hai sa tacem! :)))

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...