15 septembrie 2008

Despre superficialitate

Nu aveam de gând să scriu despre povestea cu bloggeru’ profesionist care a trucat o imagine cu Mihaela Rădulescu, imagine pe care a preluat-o la fel de profesionist o emisiune de la Antena 2, adică din trustul unde e angajată starleta. M-a stârnit însă Cristi cu postul său şi cu discuţia purtată de el pe un alt blog.

Discuţia este cea despre verificarea informaţiei din măcar două surse, despre căutarea senzaţionalului cu orice preţ, exceptând preţul studierii atente, despre "noi ne facem că muncim", indiferent că e vorba de presa oficială sau de bloggerii profesionişti din spaţiul mioritico-becalian. Şi apoi discuţia se extinde la esenţa ei, care transcende presa şi merge către întreaga societate, către toate aceste genii care suntem şi care nu punem mâna să facem treaba până la capăt, care nu facem niciodată muncile de jos, căci suntem prea geniali ca să muncim.

Ce vreau să zic este că dacă te consideri prea deştept pentru a asuda lucrând la bazele a ceea ce faci, construieşti cel mult castele de nisip, uşor de dărâmat şi inestetice.

Cât despre calitatea presei, vizibilitatea acesteia o face să fie prima supusă criticilor: Andrei şi Turambar au oferit zilele astea exemple în acest sens.

PS. Am scris acest post duminică, offline, însă, din varii motive am amânat să îl postez. Între timp, Claudiu aduce şi o altă perspectivă asupra poveştii. Argumentul este interesant, însă discutabil dat fiind umorul îndoielnic al trucajului de la care a pornit totul.

Niciun comentariu:

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...