24 septembrie 2008

Subordonaţii???

Jale mare, domnilor! Steaua II, o majestuoasă echipă de prin liga a III-a, a mâncat bătaie la Bucureşti de la anonimii de la CSM FC Ploieşti, înfiinţaţi în urmă cu câţiva ani, promovaţi acum în Liga II, unde sunt pe primul loc. Marea echipă Steaua II a fost întărită pentru acest meci de cupă cu Cosmin Vâtcă, Ionuţ Rada, Abel Moreno, Răzvan Ochiroşii, Andrei Ionescu şi Adrian Neaga, obişnuiţi ai Ligii I şi chiar ai cupelor europene, dar şi cu oficiali de la Steaua I, incluzându-l pe Lăcătuş şi Argăseală.

Despre cei ce au învins nu aflăm practic nimic de prin presa centrală apărută miercuri online:

Din Prosport aflăm cum îi cheamă pe autorii golurilor, însă asta nu din lungul articol dedicat meciului, unde e pomenit doar numele echipei din Ploieşti, ci din lista cu meciurile de cupă din ziua respectivă.

De pe site-ul Realitatea TV, aflăm numele - incomplet - al echipei din Ploieşti şi atât.

Onlinesport.ro e în aceeaşi situaţie.

GSP.ro e în aceeaşi situaţie, dar nu uită să prezinte formaţia aliniată de învinşi, numele antrenorilor, faptul că pe teren a trecut şi un câine şi că în tribună mai era şi un fost internaţional stelist – Sameş – care s-a îmbrăţişat cu Lăcătuş.

Sport.ro omite să zică de căţel şi de Sameş, în rest vorbeşte de cei şase, de Lăcătuş şi de Argăseală.

Sport Total FM nu e interesat deloc de subiect.

Îmi amintesc şi de observaţia cuiva vinerea trecută, după meciurile din cupele europene: Primele 12 ştiri erau cu Steaua, Dinamo şi Rapid, echipele ce dezamăgiseră. Performerii zilei, de la Cluj, Urziceni sau Vaslui nu găseau spaţii prea multe în site-urile din România dedicate ştirilor sportive.

Se ridică întrebarea: să aducă oare audienţă doar Steaua, Dinamo şi Rapid? Chiar trebuie ca jumătate din ştiri să fie despre Steaua şi căţeii de la stadionul cu pricina? Să fie oare îndreptăţită suspiciunea unei subordonări financiare a unor jurnalişti faţă de clubul cu pricina? Să fie oare nevoie ca toată lumea să stea cu ochii pe măreaţa capitală valahă?

5 comentarii:

Turambar spunea...

E din ce in ce mai plauzibil ca este pe bani. Doar pe bani. :(

Bogdan spunea...

Chiar şi la ... echipa a II-a??!!

Andreï spunea...

Pe bani sau... degeaba! Nu aflam nimic despre invingatori insa aflam despre suporteri. Adica acea creatura prin care traieste "fotbalul": http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-4513180-sfidati-huliganii-din-fotbal-arunca-sticle-urina-trecatori.htm?cfnl

Bogdan spunea...

He, he!
Ceea ce nu spune onor presa centrală este că CSM FC Ploieşti a jucat cu rezervele!

Bogdan spunea...

@andrei:
Din păcate chestiunea asta cu suporterii devine din ce în ce mai neplăcută. Nu m-ar mira ca ei să aibă istorii similare cu Bin Laden, însă la scară mai mică (i.e. să fi primit iniţial bani şi protecţie, pentru varii servicii, de la mai marii cluburilor).

Povestea aiuristică a incursiunii a 30 de beţivani cu autocarul dinspre Ploieşti spre Drumul Taberei, şi modul cum au urinat (în grup????), în două PET-uri, pare a fi desprinsă dintr-o nescrisă "Istorie a prostiei"...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...