Un altfel de fotbal

Nu-mi vine să cred că deschid seria de posturi dedicată “României pozitive”, adică lucrurilor bune pe care le văd prin ţară – o raritate pentru blogul meu, cu … fotbalul.

Mai exact e vorba de meciul tocmai câştigat de câteva minute de CFR Cluj, la Roma. O victorie mare, după un meci spectaculos măcar prin numărul fazelor de poartă. CFR nu a jucat un fotbal fantastic, însă a surprins tactic Roma, şi a făcut ceea ce în Liga I nu se prea face: pase din prima, evitarea tăvălelilor inutile şi zvârcolirilor prin iarbă, ceva presing în jumătatea adversarului, mişcare, atacuri în viteză, spre poartă, nu paralel cu linia de mijloc, ca să nu mai zic de revenirea de la 0-1.

Orice meci viitor în Ligă va fi infinit mai greu, adversarii nemaisubestimând echipa din Cluj şi antrenorul cu nume hilar.

PS. Poate cu ocazia victoriei acesteia, va angaja şi ProTV un comentator decent.

Comentarii

Anonim a spus…
Da .. am zis si eu ceva : http://www.parvan.ro/?p=326 dar n-am atata pricepere fotbalistica :)

Imi place mult ideea de "Romania pozitiva".

PS: Mironica... e acolo de cand lumea si stie si ceva italiana... cred ca-ti doresti prea mult.
Bogdan a spus…
De multă vreme am sesizat că România este în general definită de către români drept o ţară de rataţi (trebuie să îţi dau niţel copyright pentru termen) şi rareori aud în media, indiferent de suportul pe care se desfăşoară comunicarea, chestii pozitive. Aşa că ...


Mironică e un adevărat taliban, din câte se vede :))
Andreï a spus…
Iara fotbal? Se joaca Romania - India in cupa Davis la ora la care scriu randurile-astea iar in pagina principala a siturilor de sport (de exemplu), nici un cuvintel despre asta.

:-(
Bogdan a spus…
Iar la Arenele BNR sunt doar 300 de spectatori :(


Pe de altă parte, ieri au jucat 5 în UEFA 5 echipe româneşti, iar 3 au dat rasol. Despre care echipe crezi că sunt primele ştiri în toate ziarele de sport?

A câta ştire crezi că face referire fie la Unirea Urziceni, fie la Vaslui, fie măcar la CFR Cluj??

Postări populare de pe acest blog

Dragă cititorule (virgulă)

Vin alegerile locale: CORBEANCA 2020

Bullying