1 septembrie 2008

Voturi, sondaje, eşantioane, …

Mergând pe urmele „editorialistului Hatos”, am ajuns la „sondajul de ziar” din imaginea alăturată. Între cei ce au răspuns majoritatea relativă o deţin sunt PNL-iştii (43%), apoi vin PD-L-iştii (30%), iar la coadă stau PSD-iştii (16%). Interesantă audienţă pentru un ziar local, chiar şi în condiţiile în care poţi vota de mai multe ori, ce e drept în zile diferite ;)

4 comentarii:

Adrian Hatos spunea...

Bolojan de la PNL a castigat primaria Oradiei din primul tur cu vreo 50% + 1 vot. L-a tras dupa el si pe cadidatul la presedintia CJ asa ca avem acum un judet aproape pe de-a-ntregul galben, cu ceva pete portocalii si verzi. Interesant, carnatii din ziar reprezinta destul de corect optiunile celor din zona - evident daca facem abstractie de maghiari, care citesc altceva.

Bogdan spunea...

Păi din câte reţin eu, în turul I, la Bihor, a fost ceva de genul 30% UDMR, 27% PD-L, 23% PNL, 13% PSD.

Chiar cu primăriile & preşedinţia CJ câştigate în turul II, ceea ce împinge electorat suplimentar către ei, PNL nu ar putea să treacă cu foarte mult peste PD-L.

La cum arată rezultatele sondajului de ziar (brevetat iniţial de televiziuni :), fie avem un public extrem de interesant al Informaţiei de Vest, un pic atipic prin respingerea tendinţelor naţionale (ceea ce ar fi natural dacă publicul ar fi mult mai educat, lucru deloc imposibil), fie şi-a vârât niţel cineva coada (am zis în post cum că nu era nici măcar greu: se poate vota de mai multe ori de pe acelaşi IP...).

Anonim spunea...

Vezi ca nu e ziar, e site, de fapt e persoana care ajunge pe site... si e interesat de politica, si completeaza " de buna-voie" un sondaj :)

interesanta si perioada.

Altfel ... parerea despre astfel de sondaje ... o stii.

Chapeau pt faptul ca ai verificat doua zile sa-ti verifici o ipoteza.

PS: si totusi ... ce ai votat? :)

Bogdan spunea...

Pai am votat o data cu unii, o data prea tare rezultatele ...

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...