9 noiembrie 2009

Dinescu, Băsescu și continuele mele dezamăgiri

Faptele: Conform Realitatea.net Băsescu merge la un miting electoral în localitatea lui Dinescu. Dinescu se înființează şi el, deși este cunoscut ca un opozant al președintelui. Primarul Craiovei, aflat şi el la miting, îl aduce în discuție pe Dinescu drept adversar. Dinescu vrea drept la replica si se suie la tribuna. Băsescu nu îl lasă să vorbească, invocând faptul că e mitingul lui. Dinescu nu coboară de pe scena. Băsescu spune ceva despre indivizi care ponegresc tara la televizor şi câștigă bani de pe urma ei. De undeva, din străfundurile minţii, îmi apare imaginea unui soi de intelectuali care sug sângele poporului…

In opinia mea, Dinescu nu avea ce căuta acolo. Băsescu avea dreptate in acest sens. Era mitingul său, ca şi candidat la președinție (nu ca președinte, cum eronat a specificat domnul în cauză), nu un loc unde se suie cine are chef pe scenă şi primeşte drept la replică.

La fel, după mine, este inacceptabil ca președintele unei ţări să asmută o parte a populaţiei împotriva celeilalte, afirmând despre unul sau altul că tratează cu scârbă populaţia... Sau, în fine, asta e doar după gustul meu. Dacă mă gândesc bine astfel de strategii le-am mai văzut la alţi doi dintre preşedinţii care au condus România în timpul vieţii mele.

:(



Alte opinii, mai mult sau mai puțin similare: Cristi Pârvan, Dan Șelaru.

4 comentarii:

Claudiu Tufis spunea...

Initial asta a fost si parerea mea. Insa il ascult acum pe Dinescu la Ora de foc spunand ca organizatorii mitingului l-au rugat sa le dea voie sa faca mitingul pe terenul lui (nu stiu daca terenul este in proprietatea lui Dinescu sau este doar inchiriat) si l-au rugat sa le dea si niscaiva curent electric tot de la el. Si uite asa Dinescu a devenit finantator PDL :D

Bogdan spunea...

Chiar si asa, tot nu avea ce cauta acolo ...

parvan spunea...

S-o luam pe bucati: nu avea ce cauta in zona aia ca era manifestare privata?
atunci sa nu se pretinda ca-s mitinguri publice. Sa puna gard si sa taie bilete.

nu avea ce cauta pe scena? atunci musai trebuie sa vezi fazele dinainte de a se urca pe scena. Pt ca eu cred ca un om acuzat si amenintat explicit cu expulzarea poate incerca sa se apere.

Bogdan spunea...

E o norma de politete/joc democratic: nu te duci ca actor principal la mitingul unui adversar, chiar daca e manifestare publica.

Eu imi amintesc cand, la un miting comun PNL-PNTCD-PSD, in mai 1990, fanii FSN au incercuit cei cateva sute de mitingisti, coplesindu+i numeric, si faptic, prin imbaierea in oua si altoirea cu linguri de lemn. Intre ei si Dinescu diferenta este doar de trecere la violenta.

Manifestarea era privata, dar scena era publica. Daca la un concert solistul spune ceva de prietenul blondei atractive din primul rand, crezi ca prietenul fetei cu pricina ar trebui sa se suie la microfon? Are alte metode (LEGALE) de a se apara. La fel si Dinescu, pe care il apreciez, dar care cu aceasta ocazie m-a dezamagit profund.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...