10 noiembrie 2009

Vremea ”chițibușeriilor”?

Mă întreb care ar putea fi chițibușeria de interpretare a Constituției ce ar putea - ipotetic vorbind - să servească drept motivație unui Președinte oarecare pentru a dizolva Parlamentul în ultimele 60 de zile de mandat, după ce au picat două propuneri de guvern.

Să aibă de a face cu ”starea de necesitate” prilejuită de o pandemie de N1H1 sau de o criză economică? Să fie vorba de nenumărate cazuri de corupție la jumătate dintre parlamentari? Să fie o decizie a însuși Parlamentului (paranoia curentă spune că PDL ar cumpăra voturi, cu bani sau dosare, de la parlamentari din alte partide, însă mi se pare puțin credibil un asemenea scenariu grotesc, dat fiind că ar fi nevoie de 40-50 de voturi)?

Sper totuși să nu vedem, din nou, astfel de inovații și de ”originalizări” ale ”democrației”...

2 comentarii:

Anonim spunea...

eu ma intreb spre exemplu cand incetati sa vorbiti / scrieti / debatatzi despre politica si sa treceti la fapte ..
aaa.. vreau sa zic voi aia d-acolo din tara lu jiji-ijvan-voda :)

--------- spunea...

In stare de necesitate tocmai ca nu se poate dizolva parlamentul, si nu exista nici un al text constitutional referitor la asta. Dar Basescu vorbeste despre o eventuala dizolvare DUPA alegeri (daca castiga), ceea ce ar fi deloc surprinzator dupa atatea guverne refuzate.
Nu sunt sigur insa qui prodest.

Convorbire telefonică cu ... un hoț??

Sună telefonul, de pe un număr necunoscut, vizibil (adică nu este ascuns), iar o voce de bărbat mă angajează în următoarea convorbire: -  ...